Novosti


GRADSKO VIJEĆE U SKLOPU VIJEĆNIČKIH PITANJA O HOTELIMA NOVI

Vijećnik HDZ-a Marinko Buljat u sklopu Vijećničkih pitanja i prijedloga pitao je na 8. sjednici Gradskog vijeća Grada Novog Vinodolskog, održanoj 20. ožujka, što se događa s tvrtkom Hoteli Novi i što će biti sa predsezonom i sezonom i kolika su dugovanja Gradu, Turističkoj zajednici i komunalnim društvima te i ostalih tvrtki iz sastava Hotela Novi Gradu. Gradonačelnik Oleg Butković, odgovarajući, kazao je da su dugovi Gradu, komunalnim društvima i TZ od strane četiri tvrtke – Hoteli Novi d.d., Hoteli Novi d.o.o. , Novi Spa & Hotels Resort i Novi Resort ukupno 12,5 milijuna kuna, a kada bi se zbrojila i dugovanja za poreze državi od 60 milijuna kuna, od kojih su dio i prihodi Grada, onda bi taj dug Gradu iznosio dvadesetak milijuna kuna. U predstečajnoj nagodbi je tvrtka Hoteli Novi d.o.o., a ostale su u stečaju i likvidaciji.

zeljak249

– Kada gledamo interese Grada i komunalnih društava i TZ, od Hotela Novi trpimo veliku štetu, što traje već sedam – osam godina. Radnici su jučer dobili otkaze, od države će dobiti tri plaće i prelaze u tvrtku Hoteli Novi d.o.o. koja je u predstečajnoj nagodbi – objasnio je, između ostalog, gradonačelnik, dodajući da on nije u sukobu ni s kim, bez obzira na stranačku pripadnost – ni s vlasnicima Hotela Novi niti s ministrom Linićem, već samo štiti interese Grada, komunalnih društava i turističke zajednice, a izrazio je zabrinutost i za radnike od kojih su većina stanovnici Novog Vinodolskog, koji su mu se često obraćali za pomoć.

zeljak250

O teškoćama u poslovanju i ozbiljnosti situacije zbog neplaćanja dugovanja Hotela Novi upozorili su i direktori komunalnih društva Vodovod Žrnovnica Igor Uremović i Ivanja Alen Bruketa te direktor Turističkog ureda Vladimir Butković.

– Situacija u Hotelima Novi je vrlo složena – naglasio je u raspravi SDP-ov vijećnik i saborski zastupnik Saša Đujić, dodajući da je jedina šansa  da se postigne dogovor u predstečajnoj nagodbi s najvećim vjerovnikom Hypo bankom, i ako se to dogodi riješit će se i druge stvari. U predstečajnoj nagodbi moći će se naplatiti i Grad i komunalna društva i TZ. No, ako ne bude dogovora s Hypo bankom, predstečajna nagodba neće proći. Tu nema stranačkih boja – mora se riješiti radnike, dodao je Đujić te istaknuo kako će kao saborski zastupnik urgirati da radnici dobiju što prije plaće od države.

zeljsk252

Gradsko vijeće je prihvatilo izvješće o sigurnosnoj situaciji za 2013. godinu, koje je obrazložio načelnik Policijske postaje Crikvenica Damir Volf. Volf je naglasio da je učinkovitost u otkrivanju kaznenih djela bila visokih 84 posto. Posebno je istaknuo problematiku zlouporabe opojnih droga, gdje je bilo 16 djela, imovinski kriminal koji je bio zastupljen sa 76 posto kaznenih djela te slučajeve prostitucije koji su razriješeni. U padu je broj prekršaja javnog reda i mira, što govori o prevenciji i učinkovitosti policije te istaknuo povoljno stanje sigurnosti na području Grada Novog Vinodolskog. Sigurnost cestovnog prometa zadovoljava jer u prošloj godini na području Grada Novog Vinodolskog nije bilo ni jednog poginulog sudionika u prometu. U raspravi je vijećnik Saša Đujić pohvalio izuzetne rezultate PP Crikvenica u protekloj godini, istaknuvši da se vidi preventivno djelovanje policije. Čestitao je načelniku Volfu na rezultatima za prošlu godinu.

zeljak253

Prihvaćena su izvješća o izvršenju programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2013. godinu, programa održavanja komunalnih, vodnih i ostalih objekata i uređaja komunalne infrastrukture te programa građenja  komunalnih vodnih građevina za 2013. godinu. Vijeće je prihvatilo i odluku o davanju u zakup javne površine i odluku o izmjeni odluke o komunalnom doprinosu, a potonju nisu prihvatili vijećnici SDP-a. Gradsko vijeće je donijelo i odluku o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i vijećnika s liste grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću u 2014. godini, a gradonačelnik Oleg Butković povukao je prijedloge dviju odluka – o povratu komunalnog doprinosa MBM d.o.o. tvrtki i Odluku o prodaji zemljišta u naselju Klenovica.

zeljak26

U Povjerenstvo za ravnopravnost spolova izabrani su Antonija Mažuranić, prof., za predsjednicu, članovi: Sanja Pavelić, prof., Zdenka Vukelić, dipl. učit., Milorad Komadina, dipl.iur i Igor Uremović, dipl.ing. Vijećnici SDP-a glasovali su protiv, a Saša Đujić obrazložio je to riječima da ni u jednom tijelu Gradskog vijeća nema vijećnika oporbenog SDP-a. U Zapovjedništvo civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog umjesto dosadašnjih članova Stjepana Mataije i Vesne Đujić, dosadašnje ravnateljice GD Crvenog križa imenuju se Tomislav Cvitković, viši stručni suradnik za društvene djelatnosti Grada i Višnja Peričić, ravnateljica GD Crvenog križa Grada Novog Vinodolskog.

Skip to content