Novosti


Gradu Novom Vinodolskom odobrena sredstva za nastavak uređenja plaže na Bribirskoj obali


Ministarstvo turizma je u petak, 8.prosinca 2017., donijelo Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini. Gradu Novi Vinodolski odobreno je bespovratnih 600 tisuća kuna za IV. fazu uređenja plaže.

Od 2013. godine, dakle od prve prijave na Javni poziv Ministarstva turizma, realizirane su tri faze, koje su rezultirale novim plažnim površinama na oko 500 metara dužine, postavljena je nova komunalna oprema, te novi atraktivni sadržaji.

Svaka od prethodne 3 realizirane faze imala je svoje specifičnosti. U prvoj su fazi postavljena dva sanitarna čvora s odvojenim ulazima za žene, muškarce i osobe s invaliditetom. U drugoj je fazi postavljen prvi touch screen info terminal, koji nudi sve informacije koje posjetitelju mogu zatrebati. Treću je fazu obilježila izgradnja rampe za invalide i postavljanje lifta za ulaz more osoba s invaliditeom, te postavljanje Steora pametne klube s 2 usb utora za punjenje, mogućnosšću pametnog punjenja i besplatnim internetom.

Posebnost IV.faze je uređenje i opremanje rekracijske zone koja će se sastojat od polivalentnog prostora za relaksaciju i vježbe agilnosti, streetworkout elemenata tzv.kaveza, te tri sprave za vanjski fitness.

Skip to content