Novosti


HRT SMANJUJE PRISTOJBU ZA NAJUGROŽENIJE UMIROVLJENIKE

Svi umirovljenici koji su na dan 12. listopada 2015. evidentirani kao obveznici plaćanja mjesečne pristojbe Hrvatske radiotelevizije, a imaju mirovinu manju od 1500 kuna, imat će pravo na 50-postotno smanjenje mjesečne pristojbe. Tu su mjeru na današnjoj konferenciji za novinare najavili ministrica socijalne politike i mladih i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman i ravnatelj Poslovanja HRT-a Boris Sruk. Podatci potrebni za smanjenje pristojbe od 19.listopada moći će se dostavljati Hrvatskoj radioteleviziji putem pošte ili internetske stranice www.hrt.hr.

Umirovljenici čija mirovina ne prelazi iznos od 1500 kuna na mjesec, a obveznici su plaćanja mjesečne pristojbe na dan donošenja odluke, Hrvatskoj radioteleviziji trebaju dostaviti sljedeće podatke:

1. ime i prezime

2. OIB
3. datum rođenja
4. adresu
5. PRB (pretplatnički broj – nalazi se na uplatnici za mjesečnu pristojbu pod opis plaćanja) ili poziv na broj primatelja.

Podatci se mogu poslati e-porukom na adresu [email protected], telefaksom na broj 01 634 2234, putem mrežnih stranica www.hrt.hr ili pismeno na adresu: Hrvatska radiotelevizija, RJ Pristojba, Prisavlje 3, 10 000 Zagreb.

Kad HRT od Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje dobije potvrdu tko od umirovljenika koji su se javili ostvaruje pravo na umanjenje pristojbe, pismeno će ih obavijestiti o tome imaju li pravo na umanjenje mjesečne pristojbe. Svim umirovljenicima čiji su zahtjevi obrađeni i odobreni u tekućemu mjesecu HRT će poslati izmijenjene račune s umanjenim iznosima radijske i televizijske pristojbe za sljedeći mjesec. 

 

 

 

Skip to content