Novosti


I… natjecanje za novu Ružicu Vinodola može početi!

Ružica Vinodola, priča je to koja seže u daleku prošlost, a koju su dvije susjedne Turističke zajednice u suradnji sa svojim gradom i općinom te velikim brojem pokrovitelja i sponzora uspjele oživjeti kroz natjecanje koje se održava tri dana. Cilj je ovu tradiciju i običaj približiti svim stanovnicima ovog kraja, i svim posjetiteljima Novog Vinodolskog te gostu pružiti doživljaj nečeg novog i nesvakidašnjeg.

Tako je natjecanje započelo već proteklog petka uz predstavljanje natjecateljica za Ružicu Vinodola, a tek predstoji najteži i ujedno najljepši zadatak – kroz devet igara pokazati spretnost i snalažljivost te uzeti titulu Ružice Vinodola 2022. Aktualna Ružica – Neva Cuculić – svoju je krunu nosila nešto duže upravo zbog pandemijskih godina kada se Ružica Vinodola nažalost nije mogla održati, no ove godine će svoju prijelaznu krunu dati novoj Ružici koja će idućih godinu dana nositi tu titulu.

Djevojke koje će se ove godine natjecati za Ružicu Vinodola ne dolaze samo iz Novog Vinodolskog već iz svih krajeva Lijepe naše – Karlovca, Vrbovskog, Zmajevca, Zagreba, Bribira, Rijeke, a one su: Tina Mataija, Anja Brkljača, Sara Đukić, Elena Nikolić, Ivana Dražić, Ivana Tropčić, Marta Maretić, Ana-Maria Peica Butković, Dahlia Rosa Zajec i Hana Uremović.

Djevojke u četvrtak očekuje početak atraktivnog natjecanja u vinogradima Pavlomir s početkom u 20:00 sati, a ove godine napravljeno je i nekoliko izmjena u samim igrama. Tako će djevojke prvog dana pokazati koliko su spretne u gaženju i ručnom mašćenju grožđa te koliko brzo mogu iz brentače posudu napuniti vodom. Za dobru atmosferu uz natjecateljice će biti Trio Novi, a sve prisutne će nakon igara zabavljati grupa Point. Osim odlične vinske ponude, posjetitelji će moći uživati i u gastro ponudi te odličnoj zabavi. No, bit će zanimljivo i gledateljima za koje se također sprema pokoja igra i iznenađenje u svim večerima natjecanja.

Druga će večer, u petak,  započeti šetnjom Ružica sa svojim pratnjama s dna Korza hrvatskih branitelja do starog grada odnosno Precrikve gdje će se odigrati slijedeći tri igre – mljevenje kave u mlincima, izrada lančića od smokava i lovorovog lista te etiketiranje boca. Za vrijeme igara sve prisutne će pred crkvom zabavljati kumpanija Nebuloza, a na glavnoj pozornici grupa Venus.

Treći dan natjecanja, ujedno i posljednji, u subotu, djevojke će također svoje vještine pokazati na prostoru Precrikve u tri igre – pretakanje vina u boce i zatvaranje boca, otvaranje boca i rastakanje vina u čaše te jedna nova igra – otvaranje pjenušca.  Da bi djevojke imale točne upute kako pristupiti kojoj igri, pobrinut će se suci koji će pratiti djevojke i vrijeme izvođenja svih igara, a da bi sve bilo regularno pobrinut će se stručni žiri koji će zbrajati bodove i prvi imati informaciju tko je nova Ružica Vinodola. Zadnju večer, glazbena će podloga biti ponovno kumpanija Nebuloza, a na glavnoj pozornici grupa Swing i klapa Dišpet pobrinut će se da ova bude večer za pamćenje.

Nakon što se odigraju sve igre, djevojke će se uputiti na zabavu kod glavne pozornice i pripremiti se za posljednji dio ovog lijepog iskustva – proglašenje pobjednice u 23:30 sati na Frankopanskom trgu. Birat će se prva i druga pratilja te Ružica Vinodola, a nagradu će dobiti i Ružica simpatičnosti.

U petak i subotu će duž cijelog centra grada biti postavljeni štandovi na kojima će se izlagati razni domaći proizvodi i rukotvorine, a ponudu će upotpuniti i tri vinske kućice – kućica vinske kuće Pavlomir, kućica vinarije Eko Etno Selce te kućica na kojoj će biti sva ostala kvarnerska vina, a gdje će izlagati članovi udruge Kvarner wines. Svi posjetitelji u petak će na štandu Ružice Vinodola po simboličnoj cijeni moći kupiti i tunike Ružice Vinodola te prošetati gradom u pravom manifestacijskom ruhu.

Skip to content