Novosti


Izložba Vanje Tataj Štok

Prošloga je tjedna, u Gradskoj galeriji Turnac, otvorena izložba slika riječke umjetnice Vanje Tataj Štok. Nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti, smjer kiparstvo. Potom upisuje poslijediplomski studij na Akademiji za likovnu umjetnost i oblikovanje u Ljubljani, smjer video i grafika. Izlagala je na više samostalnih i brojnim skupnim izložbama.
,,Umjetnica koja ne živi od umjetnosti, u posljednje se vrijeme intenzivnije posvetila kreativnom stvaralaštvu na način na koji stvari dozriju ili se neminovno ili jednostavno dogode. Recentnim slikama – akriliku na platnu i uljima na šperploču, uvodi nas u prerađenu stvarnost koja naizgled nema puno zajedničkog sa suvremenom zbiljom. Svojom likovnom gestom izaziva upravo suprotnu recepciju, otkrivajući naličje naše realnosti” kazuje Sabrina Žigo.
Izložbu je otvorila ravnateljica Narodnog muzeja i galerije Đurđica Krišković, a izložbu možete pogledati do 31. srpnja u terminima od 10 do 12 te od 20 do 23 sata.
Skip to content