Novosti


IZNIMNO USPJEŠAN VIKEND ŽRK VINODOL NOVI VINODOLSKI – OSVOJENO SREBRO NA TURNIRU 20. ISTRA OPEN

zrkvinodol1

Mlade rukometašice ŽRK Vinodol iz Novog Vinodolskog nastavile su nizati pobjede  proteklog vikenda, kada su 8. ožujka na međunarodnom turniru 20. Istra Open osvojile srebro, a zasjale su i dan ranije na natjecanju Županijske lige za djevojčice rođene 2004. i mlađe u Zametu.

Vikend je započeo natjecanjem Županijske lige u rukometu za djevojčice rođene 2004. i mlađe sedmog ožujka u Sportskom centru Zamet kada su rukometašice ŽRK Vinodol slavile protiv ekipe Pećina s rezultatom 11:5. Najefikasnija u ekipi Vinodola bila je Tena Mataija (4), slijede Piškulić i Babajić  (2), Đuranović, Lekaj i Rajković (1).

zrkvinodol2

– Djevojčice rođene 2004. i mlađe krajem 2014. igrale su ligu mini rukometa, a u nepuna dva mjeseca trebalo ih je pripremiti za jedan potpuno drugačiji rukomet. Veliki teren, više igrača na terenu, potpuno novi način razmišljanja i pristupa igri koji zahtijeva rukomet koji gledamo na televiziji. Stoga posao za djevojčice i trenera nije bio nimalo lagan – rekao je trener Daniel Ristić.

Dan kasnije, 8. ožujka, na međunarodnom turniru – 20. Istra Open, na kojemu je nastupilo 47 ekipa iz Hrvatske i Slovenije, u kategoriji djevojčice 2004. i mlađe, u kojoj se natjecalo trinaest ekipa, Novljanke su osvojile srebro.

zrkvinodol3

Prvu utakmicu ŽRK Vinodol u Umagu je igrao s ekipom Buja te ostvario prvu u nizu pobjeda, rezultatom 11:6. Slijede pobjede: ŽRK Vinodol – Žminj 12:4; ŽRK Vinodol – Poreč 16:8; te ŽRK Vinodol – Dugo Selo I  8:6. Odlučna i “pametna” igra u svim segmentima, rezultirala je pobjedom 10:5 u polufinalu koje se igralo s ekipom Pazina. U finalu ŽRK Liburnija Opatija – ŽRK Vinodol 8:6 osvojeno je srebro. Najboljom vratarkom turnira proglašena je novljanska rukometašica Rafaella Lorbek, a u najbolju petorku izabrana je također Novljanka Tena Mataija.

– Po viđenoj igri možemo reći srebro zlatnog sjaja! Možda nam je nedostajalo malo sportske sreće, a i umor je sigurno dao veliki doprinos padu koncentracije u zadnjim minutama utakmice. Ipak, radi se o djevojčicama između 9 i 11 godina koje su u dva dana odigrale sedam teških utakmica, ostvarile šest uvjerljivih pobjeda te u autobusu provele  ukupno 8 sati. Riječ o vrlo talentiranoj generaciji, željnoj rada i napretka, ali u prvom redu o djevojčicama koje žive rukomet. O tome dovoljno govori činjenica da uz sve školske i izvannastavne obveze ne propuštaju niti jedan trening – istaknuo je trener Daniel Ristić.

– Dugo ćemo pamtiti protekli vikend koji je još jednom potvrdio riječi našeg trenera: “Rad, upornost, ljubav prema rukometu te prije svega timski duh ključ su uspjeha” – prokomentirala je “čudo od vikenda” tajnica ŽRK Vinodola Helena Zulić.

ŽRK Vinodol Novi Vinodolski zahvaljuje GP Izgradnji d.o.o. i TZ Grada Novi Vinodolski na donacijama, koje su djevojčicama omogućile odlazak na 20. Istra Open u Umagu.

 


 

Skip to content