Novosti


Izvještaj GDCK-a Novi Vinodolski o akciji „Solidarnost na djelu“

Solidarnost na djelu je tradicionalna sabirna akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva  namijenjena za najsiromašnije građane.

Ovogodišnju, 49. po redu akciju Solidarnost na djelu i ove godine uspješno je provelo Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski tijekom listopada i studenog, na području grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine. U akciji je sudjelovalo 25 volonterki iz ove dvije lokalne zajednice.

Prodajom bonova solidarnosti i uplatom na račun prikupljeno je ukupno  15.675,00 kn. Uključivanjem učenika i nastavnika Osnovne škole Ivan Mažuranić iz Novog Vinodolskog dobivena je i donacija od 150 kg prehrambenih i higijenskih potrepština. Ovom akcijom škole, zasigurno se djecu i mlade potaknulo na solidarnost i humanost, s ostvarivanjem cilja pružanja pomoći najpotrebitijima.

„Sredstva i materijalna dobra koja smo prikupili namijenili smo za božićne i uskršnje pakete. Naše volonterke i djelatnice  tijekom prosinca obišle su i podijelile božićne pakete za 35 obitelji sa 85 članova i 20 paketa za djecu iz socijalno ugroženih obitelji. Akcija Solidarnost na djelu samo je jedan od načina kojim se želi podsjetiti sve ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu onima kojima je to najpotrebnije.“- ističe ravnateljica Vesna Đujić, uz zahvalu svima koji su se uključili u ovu akciju i svojim doprinosom pomogli najranjivijim skupinama – bolesnim, nemoćnim i siromašnim građanima s područja ove dvije lokalne zajednice koje svojim aktivnostima pokriva GDCK Novi Vinodolski.

 

Skip to content