Novosti


JAVNA TRIBINA O UDOMLJAVANJU DJECE 26. STUDENOG U OSNOVNOJ ŠKOLI IVANA MAŽURANIĆA U 18 SATI

Dječji dom “Braća Mažuranići”  Novi Vinodolski poziva građane na javnu tribinu “Novi život može započeti u Novom!”, koja će se održati u prostoru Osnovne škole Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom u četvrtak, 26. studenog 2015. godine, s početkom u 18 sati.

Cilj tribine je upoznati građane s time što znači biti udomitelj i što treba poduzeti da bi se djetetu u potrebi pružila sigurnost i toplina života u obitelji. Svoja životna iskustva u ostvarivanju tog plemenitog cilja s prisutnima će podijeliti udomitelji iz udruge Dam dom iz Rijeke.

Prema programu tribine, Neda Slavković, dipl. iur. i Mirna Polić, dipl. soc. radnica (Centar za socijalnu skrb Senj) govorit će  na temu: “Što je udomiteljstvo i kako ga reguliraju Zakon o udomiteljstvu i Zakon o socijalnoj skrbi?”, odnosno dat će osnovne informacije o tome tko i kako može postati udomitelj, Jasna Borbelj Čeko, mag. psych. (Dječji dom “Braća Mažuranići” Novi Vinodolski) na temu “Stavovi Novljana o udomiteljstvu” – prikaz rezultata istraživanja te Claudia Juranić Klarić (Udruga Dam Dom Rijeka) o “Udomiteljstvu iz perspektive udomitelja” – pozitivni primjeri iz prakse.

Tribina je namijenjena svim zainteresiranim građanima i predstavnicima ustanova i lokalne samouprave, a naročito će pružiti korisne informacije svakome tko razmišlja o ideji da djetetu ili djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi pruži dom i priliku za odrastanje u stabilnom obiteljskom okruženju.

TRIBINA O UDOMITELJSTVU

Skip to content