Novosti


Javna vatrogasna pokazna vježba za učenike, nastavnike i djelatnike OŠ Ivana Mažuranića Novi Vinodolski

vjezba1

Pripadnici operativne postrojbe i mladeži DVD-a San Marino – Novi Vinodolski u sklopu akcije „Svibanj – mjeseca zaštite od požara“ organizirali su i izveli Javnu vatrogasnu pokaznu vježbu. Vježba je održana na sportskim terenima ispred Osnovne škole Ivana Mažuranića Novi Vinodolski. Cilj vježbe imao je preventivni karakter, a prisustvovali su učenici, nastavnici i djelatnici osnovne škole Ivana Mažuranića te djeca i tete starijih odjeljenja dječjeg vrtića „Fijolica“ iz Novog Vinodolskog.

vjezba2

– Prije početka vježbe na znak zvona izvršena je evakuacija učenika, nastavnika i djelatnika škole. Prije operativnog djela vježbe priliku da se predstave svojim vršnjacima dobili su članovi novljanske vatrogasne mladeži, za koje je istaknuto da su najbolja vatrogasna mladež na hrvatskom priobalju. Svojom su se vježbom predstavili članovi ekipe ‘djeca muška’ koji su prije nekoliko dana postali prvaci Primorsko – goranske županije. Zatim je nastupila ‘ženska mladež’ izvodeći vježbu s kojom se  mladež DVD-a San Marino – Novi Vinodolski proslavila na širim prostorima Lijepe naše i s kojom su u zadnjih 12 godina osvojili 8 naslova u muškoj i 7 u ženskoj konkurenciji, te se 6 puta uzastopno plasirali na državna natjecanja – naveo je Velibor Topolovec, tajnik DVD -a San Marino Novi Vinodolski.

vjezba5

Nakon mladeži na red su došli operativci koji su u pet segmenata prezentirali svoje vještine u savladavanju požara, od onog najjednostavnijeg – početnog, do onog najzahtjevnijeg kada su ugroženi ljudski životi. Gasilo se priručnim sredstvima i vatrogasnim aparatom. Zatim je prezentirano oslobađanje i spašavanje unesrećenih u saobraćajnoj nesreći koristeći hidraulični alat. Najviše zanimanja publike izazvao je požar vozila kojega je vatra gotovo progutala u nekoliko trenutaka. Za gašenje tog požara korištena su najsuvremenija sredstva za gašenje kao i najmodernija tehnika kojom postrojba raspolaže. Vježba je završila malom vatrogasnom egzibicijom sa zapaljenom plinskom bocom, prilikom koje je ukazano na koji način se ista gasi ukoliko dođe do zapaljenja.

vjezba7

Prisutnima su podijeljene brošure „Kako spriječiti nesreće i nezgode“ i ukazano im je kako na ispravan način postupati kad se nesreća dogodi u njihovoj blizini. 

Skip to content