Novosti


JOŠ NEKOLIKO DANA DO FINA PLIVAČKOG GRAND PRIX CROATIA CRIKVENICA – NOVI VINODOLSKI – PRVO SVJETSKO NATJECANJE U VODENIM SPORTOVIMA U HRVATSKOJ

FINA Ultramarathon Grand Prix Croatia 2019 (FINA svjetski kup u maratonskom plivanju, Hrvatska 2019) održat će se 31. kolovoza 2019. u Crikvenici i Novom Vinodolskom.

FINA Plivački Ultramaraton Grand Prix Croatia Crikvenica – Novi Vinodolski iznimno je atraktivan i za natjecatelje i za gledatelje, jer je jedino FINA natjecanje u maratonskom plivanju koje se gotovo u cijelosti pliva uz obalnu šetnicu, pa se skoro cijela utrka od Crikvenice do Novoga Vinodolskoga može pratiti s obale.

Ukupna duljina plivačke staze je 20 km. Start je u 9:30 h s Vele palade u Crikvenici, pliva se do Kačjaka pa nazad prema Crikvenici, nastavlja prema Selcu i otočiću San Marino u Novom Vinodolskom, a potom se plivači okreću i plivaju do novljanske luke i Marine „Novi“, gdje je cilj utrke.

Svaki će plivač imati svoga barkarijola, koji će ga pratiti u brodici od starta do cilja.

Očekuje se 24 ili više natjecatelja, a do sada su prijavljeni plivači iz Argentine, Brazila, Kanade, Italije, Njemačke, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. Prijavljeni plivači predstavljaju sam vrh svjetskog daljinskog plivanja te su nositelji brojnih medalja sa svjetskih, europskih i olimpijskih natjecanja i pobjednici svjetskog kupa.

Svečano izvlačenje startnih brojeva održat će se u petak, 30. kolovoza u 20 sati, a proglašenje pobjednika je u subotu, 31. kolovoza nakon 20 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici u okviru programa “53. Ribarskog tjedna”.

 

 

Skip to content