Novosti


Kamp junior spasilac Novi Vinodolski

Kamp Junior spasilac u organizaciji Društva Crvenog kriza PGŽ proteklih nekoliko godina odvija se u Domu Crvenog križa Villa Rustica u Novom Vinodolskom.

CK PGŽ tradicionalno tijekom školske godine provodi program tečajeva Junior spasilac, a u školskoj 2022./2023. ovom važnom projektu pridružili su se i još neka županijska i gradska društva Crvenog križa diljem Hrvatske. Junior spasilac dio je programa za učenike viših razreda osnovnih škola u sklopu programa “Sigurnosti na vodi” Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.

 

Najbolji polaznici programa Junior spasilac ove  godine su došli iz Rijeke, Delnica, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Topuskog, Zadra, Vodica i Koprivnice. Na kampu u trajanju od 6 dana osim ponavljanja stečenog znanja djeca usvajaju nova znanja na radionicama i predavanjima zdravstvenog, socijalnog i ekološkog karaktera. Slobodno vrijeme polaznici kampa provode u organiziranim sportskim aktivnostima te zabavi uz puno glazbe i plesa.

”Svake godine na kampovima naši Juniori druže se s djecom koja su na ljetovanju u Domu Crvenog križa a ove godine s nama su prostor, vrijeme i zabavu dijelila djeca iz Kraljevca, ZZTK Zagreb, CK Buzet te kamp Mladih CK PGŽ” – istaknula je ravnateljica GDCK Novi Vinodolski Vesna Đujić.

Skip to content