Novosti


KLENOVICA SVEČANO PROSLAVILA SVOJ DAN – BLAGDAN SV. MARGARETE

Klenovica, romantično ribarsko i turističko mjesto Novljanske rivijere svečano je proslavila svoj dan – blagdan sv. Margarete, zaštitnice mjesta, 13. srpnja.

fotografija 2

Uvod u proslavu blagdana bio je Prvi malonogometni turnir sv. Margareta 2015., koji je održan na igralištu malih sportova u Klenovici od petka, 10. do nedjelje, 12. srpnja, na kojemu je nastupilo četrnaest ekipa. Prvo mjesto zauzela je ekipa Zagona, drugo ekipa Gornjeg kraja, a treće ekipa iz Klenovice.

 

Najbolji strijelac bio je Ahmad Sarbino iz ekipe Zagona, najbolji golman Mile Blažević iz ekipe Klenovice, a najboljim igračem proglašen je Vedran Pećanić također iz ekipe Klenovice.

fotografija 4

Turnir i proslava blagdana održani su u organizaciji Zavičajne udruge Klenovica, pod pokroviteljstvom Grada Novi Vinodolski.

 

Na sam blagdan sv. Margarete, 13. srpnja, u istoimenoj crkvi održana je sveta misa, a u večernjim satima tradicionalni blagoslov barki, nakon čega je nastavljena fešta uz glazbu grupe Trend na rivi u Klenovici.

– Ovogodišnji blagdan sv. Margarete bio je zanimljiv i mnogim gostima  te vikendašima koji provode svoj odmor u Klenovici – kazao je Tomislav Cvitković, tajnik Zavičajne udruge Kleniovica.

 

Skip to content