Novosti


KLENOVICU POSJETILI MESOPUSTARI IZ DONJEG ZAGONA I LEDENIČKI MAŠKARONI

fotografija1

Klenovicu su subotu, 7. veljače, posjetili mesopustari iz Donjeg Zagona i maškaroni iz Ledenica. To je uobičajeno posjećivanje okolnih grupa koje njeguju iste običaje u ovo mesopusno vrijeme – kaže klenovarski maškaron Tomislav Cvitković.

tomo3

-Novost ove godine je što smo ih primili u obnovljenim prostorijama Stare škole što je pomoglo da se može primiti veci broj ljudi i što je odlično za ovakva dogadanja. Obnovu škole omogućio je Grad Novi Vinodolski i uspjela se urediti za početak mesopusnih događanja u Klenovici.
Uz dobro jelo i piće te  pjesmu i tambure lipo smo se zabavili, a onda su se sve grupe zaputile u novi u centar maškaranih zbivanja u Dom kulture u Novom Vinodolskom. U nedjelju su nas posjetili mesopustari iz Novog Vinodolskog u svojoj karavani obilaska okolnih mjesta. Vrijeme je bilo lipše pa smo ih dočekali na otvorenom gdje smo se zbog njihovih obaveza kratko podružili uz pjesmu i tambure i nije ništa manje lipo bilo nego dan prije – navodi Tomislav Cvitković.

Inače, Klenovarski maškaroni u svojim tradicionalnim odorama s tamburama također obilaze okolna mjesta u vrijeme mesopusta. Skupina broji pedesetak maškarona od sedam godina do najstarijeg 81 – godišnjeg Eduarda Cvitkovića. Za klenovarske maškarone karakteristične su i tambure, zbog čega se razlikuju od ostalih mesopustarskih skupina na području Grada Novog Vinodolskog. Organizator svih kulturnih i zaabavnih te mesopusnih događanja je Zavičajna udruga Klenovica.

fotografija2

Skip to content