Novosti


Komisija za Zlatni cvijet Europe 2008. – Entente Florale Europe obišla Novi Vinodolski

Međunarodni žiri za Zlatni cvijet Europe 2008. – Entente Florale Europe, sastavljen od 12 članova komisije, boravio je dva dana u Novom Vinodolskom koji je kandidat za prestižnu nagradu Zlatni cvijet Europe 2008 – Entente Florale Europe u kategoriji mjesta. Članovi žirija oduševili su se uređenošću mjesta, njegovom čistoćom, cvijećem i raskošnim zelenilom te srdačnošću domaćina. DJELOVANJE KLUBA U 1976. GODINI

Sa jednakim žarom i puni entuzijazma krenuli smo i 1976.g. u pripreme za novu takmičarsku sezonu. Treninge je vodio Maričić Miro koji je ujedno bio i prvi trener momčadi. Nismo očekivali velike rezultate ali smo vjerovali da će nam 1976.g donijeti više takmičarskih uspjeha. No ni u 1976.oj godini ne možemo se pohvaliti nekim većim rezultatima. Dobrom poznavaocu košarke to će svakako biti jasno. Mi smo počeli takmičenje sa jednom generacijom igrača, koji su ko­šarku počeli igrati prekasno, pa nam takmičarske ambicije u početku nisu mogle biti ni u kom slučaju velike. U prvenstvu smo zauzeli pretposljednje 7. mjesto sa ukupno 8 bodova, tj. sa četiri dobivene utakmice od ukupno 14 odigra­nih. Objektivno ovo je i bio naš domet. No svakako ne smije se zanemariti i činjenica da smo u ovoj godini ipak ostvarili od­ređeni napredak. Daleko ravnopravnije nosili smo se sa svim sudionicima takmičenja, a skoro sve utakmice izgubili smo vrlo tijesnim rezultatom. Ovo govori da smo u određenom smislu, igrački ipak napredovali. I uprava i igrači, slobodno mogu re­ći, bili su zadovoljni postignutim.

U 1976.godini, u redovno takmičenje pored KK Crikvenice, KK “Bajera”, KK Raba, KK “Sloge”, Škrljeva, KK “Kvarnera”, uključio se i novoformirani klub KK “Lošinj”. U pripremnom periodu pred takmičenje u proljeće i jesen, su­djelovali smo na dva turnira. Prvi je bio u Škrljevu povodom dana oslobođenja Škrljeva, a drugi dvokružni u Crikvenici i Rijeci. U proljetnom i jesenjem djelu prvenstva, putovali smo na dva gostovanja uglavnom vlastitim vozilima. Na gostovanje u Rab i Lošinj putovali smo autobusom, te smo ova putovanja organizi­rali kao izlet za ostale članove UO i navijače. Razgledali smo zajednički Rab i Mali Lošinj, odigrali utakmicu i poslije utakmice upriličili kraće izlete po otocima. Iako smo se sa oba gostovanja vratili poraženi, neuspjeh na sportskom polju nije umanjio sve one lijepe utiske, stečene na oba ova gosto­vanja. Posebno se svima učesnicima putovanja dojmio posjet groblju žrtvama fašističkog terora u Kamporu na otoku Rabu.

Poprilično poteškoća imali smo sa igralištem i svim potrebnim rekvizitima, ali kroz nekoliko radnih akcija i ovu problematiku, riješili smo na zadovoljavajući način, Na kraju takmičar­ske godine za rastanak upriličili smo, o vlastitom trošku, jednu skromnu zakusku gdje smo uz pjesmu i zabavu na neki način zaključili našu aktivnost u 1976. godini.

Skip to content