Novosti


KONFERENCIJA ZA NOVINARE GRADONAČELNIKA OLEGA BUTKOVIĆA O PROZIVKAMA SDP-A

Novljanski SDP proziva me da ne dolazim na posao, što nije istina, svaki dan sam na svom radnom mjestu i Grad dobro funkcionira, a predsjednik SDP-a Novog Vinodolskog Marko Sokolić ne dolazi na sjednice Gradskog vijeća, gdje bi mogao dobiti sve odgovore. Nije ga bilo ni na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća 5. studenog, gdje je mogao dobiti odgovore na pitanja za koja me na pressici od 7. studenog SDP proziva – rekao je otvarajući konferenciju za novinare gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Oleg Butković, navodeći da se njegova pressica održava u Novom Vinodolskom, među svojim građanima, što je ispravno, a ne u Rijeci, kako to prakticira SDP. – Ostvarenje proračuna Grada Novog Vinodolskog za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine bolje je za 15,5 posto nego lani, a do sada se proračun za 20 posto bolje puni nego lani u istom periodu. Stoga ni o kakvom bankrotu Grada Novog Vinodolskog ne može biti govora, jer Grad Novi ne spada u lokalne jednice koje imaju problema u ostvarenju proračuna. Unatoč dobrim rezultatima punjenja proračuna ove godine, rezultat naših nastojanja, mojih suradnika i mene, je i naplata dugova od tvrtke Hoteli Novi, što je SDP tražio da ne učinim. Nitko nije ostao bez posla u Hotelima Novi, a mi smo ipak naplatili dugovanja od te tvrtke. Zbog dobrog ostvarenja proračuna ove ćemo godine svim našim umirovljenicima isplatiti 200 kuna božićnice. Dok SDP u Hrvatskoj uvodi harač, mi ćemo podijeliti božićnice našim umirovljenicima zato što imamo dobre rezultate.

press1

Osam godina vladavine HDZ-a u Novom Vinodolskom, najsjajnije je razdoblje od kada postoji Grad Novi Vinodolski. Uložili smo sto milijuna kuna u komunalnu infrastrukturu, dobili smo brojne nagrade – Srebrni cvijet Europe, Plavi cvijet i mnoge druge. Novi Vinodolski je osam godina ostvario ono o čemu Saša Đujić može samo sanjati. Sada ostvarujemo projekte infrastrukture na nivou Grada vrijedne 40 milijuna kuna, koji se financiraju iz gradskih, županijskih i državnih sredstava – dodao je Oleg Butković. 

– Dobit ćemo i ove izbore 2013., kao gradonačelnik i kao Gradsko vijeće, zato što ljudi nama vjeruju, zato što smo stalno s njima. Uvjeren sam da će HDZ 2013. dobiti izbore u Novom Vinodolskom.

Odgovarajući na prozivke o pokretanju inicijative za uvrštenje Grada Novog Vinodolskog u brdsko – planinsko područje, Oleg Butković je rekao da to nije nikakav spin. Po popisu stanovništva iz 2001. godine, Grad Novi Vinodolski je po jednom kvadratnom kilometru imao 22 stanovnika i nije bilo uvjeta za uvrštenje u brdsko – planinsko područje, a po statsističkim podacima popisa iz 2011., Grad Novi ima manje od 20 stanovnika po četvornom kilometru, što omogućuje uvrštenje u brdsko – planinska područja, što donosi i brojne povlastice. Taj status neće biti ukinut 1. siječnja 2013., nego ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, nakon toga naći će se neko drugo rješenje za to.

Vezano za prozivke o Programu u kući, gradonačelnik Butković kaže da je taj program uveden na području Grada prije sedam godina i znatno je olakšao život ljudima u novljanskom zaleđu. Za taj program se izdvaja 735 tisuća kuna, zaposleni u njemu redovito dobivaju plaće.

– Pozivam na kavu Sašu Đujića i njegove drugove, gdje  će od mene dobiti sve odgovore na pitanja koja ih zanimaju – rekao je Butković, pozivajući također državne institucije neka provedu nadzor nad radom Grada, ali isto tako da provedu nadzor nad obrtom Slet Tours u vlasništvu Dina Manestra i Saše Đujića, kako radi i posluje, te da posebno ispitaju rad u vrijeme kad je Dino Manestar bio u Upravi hotela Selce u Selcu.

Odgovarajući na prozivke o zapošljavanju kadrova po HDZ-ovoj stranačkoj pripadnosti, gradonačelnik je rekao da toga nikad nije bilo, da se zapošljavalo samo po stručnosti, bez obzira na stranačku pripadnost, ali da bi se Đujić trebao sjetiti kako su se njegovi članovi obitelji zapošljavali u Vodovodu Žrnovnica.

Na konferenciji za novinare bili su nazočni Neven Pavelić, predsjednik Gradskog vijeća Novog Vinodolskog, Igor Uremović, direktor KTD Vodovoda Žrnovnica Novi Vinodolski i Alen Bruketa, direktor KTD Ivanj Novi Vinodolski.

Budući da je na pressici SDP bio prozvan i Vodovod Žrnovnica i njegovo kreditno zaduženje, Igor Uremović je rekao da je Vodovod dugoročno zadužen u razdoblju od 2002. – do 2004., u vrijeme SDP-ove vlasti u Gradu, za 45 milijuna kuna, po nepovoljnim uvjetima u švicarcima. Mjesečni anuiteti dosežu dvije trećine bruto plaće zaposlenih u Vodovodu. Kredite uredno vraćamo, rekao je Uremović,  plaće su redovite i žao mi je što gospodin saborski zastupnik SDP ne priznaje da su njegovi esdepeovci doveli ovu tvrtku u nezavidnu poslovnu situaciju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content