Novosti


Konstituirano Gradsko vijeće

Konstituirajuća sjednica održana je 16. lipnja 2005. Otvorila ju je gđa. Ljiljana Mataija-Gulić po ovlaštenju Državnog tajnika Središnjeg ureda za upravu i vodila ju do polaganja prisege svih izabranih vijećnika. U Gradsko vijeće Novog Vinodolskog izabrani su Branko Blažević (PGS-HSLS), Alen Bruketa (HDZ-DC), Oleg Butković(HDZ-DC), Vjeran Dražić (SDP-HSU-HSS-HNS), Milorad Komadina, (NGL), Ivan Mataija (SDP-HSU-HSS-HNS), Sanja Pavelić (HDZ-DC), Mladen Peričić (HDZ-DC), Tonica Radić (SDP-HSU-HSS-HNS), Velibor Topolovec (SDP-HSU-HSS-HNS), Igor Uremović (HDZ-DC), Milivoj Vidmar (SDP-HSU-HSS-HNS) i Zdenka Vukelić (SDP-HSU-HSS-HNS). Sjednicu je do izbora predsjednika Gradskog vijeća vodio najstariji vijećnik Ivan Mataija. Na sjednici održanoj 13.prosinca 2006. Gradsko vijeće donijelo je Odluku kojom je sa datumom 8.12.2006. prestalo obnašanje dužnosti člana Gradskog vijeća Milivoju Vidmaru, a počelo je obnašanje dužnosti vijećniku Saši Đujiću.

Osnovna škola “Ivan Mažuranić” u Novom Vinodolskom

Bilo je više pokušaja da se zgrada Domaćinske škole u Novom iskoristi za neku školu gospodarskog smjera, ali se u tome nije uspjelo. Stoga je zgrada iskorištena za potrebe osmogodišnje škole, stara školska zgrada adaptirana je u stanove, a u rodnoj kući braće Mažuranić uređen je đački dom.

Potreba organizacije produženog boravka učenika putnika uvjetovala je adaptaciju i proširenje postojećeg školskog prostora. Godine 1980. dovršena je novoizgrađena i dograđena školska zgrada, a uz nju je podignuta i sportska dvorana. U novim prostorima proslavljena je 200. godišnjica osnivanja Osnovne škole.

Joso Sokolić Kozarić, Dvjesta godina Osnovne škole “Ivan Mažuranić” u Novom Vinodolskom,Vinodolski zbornik V/1988.

Skip to content