Novosti


Koordinacija prijateljstva i suradnje u Novom Vinodolskom

Proteklog vikenda u Novom Vinodolskom održan je sastanak predstavnika potpisnika povelje o prijateljstvu i suradnji Dobrovoljnih vatrogasnih društava : Kutjevo, Velika, Slatina, Lobor, Vodice, San Marino – Novi Vinodolski i Vatrogasne zajednice Bakar.

Upravo je u gradskoj vijećnici u Novom Vinodolskom 1997. godine potpisana povelja o prijateljstvu i suradnji vatrogasnih društava koja se prepoznaje i pod nazivom Plavo-zelena koordinacija. Ugodni i korisni susreti traju 26 godina. Zaključci koordinacije ugrađeni su u mnoge dokumente hrvatskog vatrogastva. Domaćini susreta svake godine se mijenjaju. Jedne godine domaćin je društvo sa priobalja, a druge godine iz kontinentalne Hrvatske.

Na sastanku kojem su se odazvali svi predstavnici koordinacije a koji je održan u prostorijama Vatrogasnog doma u Novom Vinodolskom podnesena su izvješća o radu društava i zajednice za period od zadnjeg sastanka koji je jesenas održan u Slatini.

Po podnesenim izvješćima otvorena je rasprava o izazovima sa kojom se društva susreću od kako je u primjeni novi Zakon o vatrogastvu.

Po završetku sastanka nastavljeno je prigodno  druženje NA KOJEM SU razmijenjeni pokloni koje su ispred domaćina gostima uručili predsjednik DVD-a San Marino – Novi Vinodolski Ivan Baričević i zapovjednik Boris Rečan.

Skip to content