Novosti


KOŠARKAŠKI KLUB VINODOL NA TURNIRU U VUKOVARU OSVOJIO BRONCU

DSC 0319

Košarkaški klub Vinodol na košarkaškom turniru u Vukovaru, koji je održan  u povodu blagdana sv. Filipa i Jakova i Dana Grada Vukovara, osvojio je treće mjesto, a mladi košarkaši su se vratili u Novi s broncom. Košarkaški klub Vukovar organizirao je koškarkaški turnir za djecu 2005. godišta i mlađe, a na turnir u bile pozvane ekipe KK Belišća, KK Osijeka, KK Vinodola te ekipa domaćina – KK Vukovara.

DSC 0325

Ekipa KK Vinodola iz Novog Vinodolskog bila je najudaljeniji gost u Gradu heroju. Osim sportskog motiva i natjecanja, mladi igrači imali su i mnogo edukativnih i kulturnih sadržaja tijekom dvodnevnog boravka. Obišli su tako Gradski muzej Vukovara, koji je proglašen najboljim u Republici Hrvatskoj, slavni vukovarski Vodotoranj, Ovčaru i druge znamenitosti Vukovara. 

Mladi Novljani bili su gosti svojih vršnjaka iz KK Vukovara, koji su ih ugostili u svojim domovima na prekrasan način, kao što Slavoncima i priliči. Puni dojmova vratili su se u Novi Vinodolski, hvaleći domaćine, smještaj, hranu i zabavu. Još jednom se dokazalo, navode, da su Slavonci ljudi velikog srca.

DSC 0342 

Turnir je otvorio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. U prvom polufinalu turnira održana je zanimljva utakmica između KK Vukovara i KK Vinodola, no domaćin je bio bolji i izborio plasman u finale turnira, dok je u drugoj polufinalnoj utakmici KK Osijek bio bolji od KK Belišća. Utakmica za treće mjesto na turniru pripala je novljanskim igračima, koji su osvojili broncu. Finalna utakmica između KK Osijeka i KK Vukovara pripala je gostima iz Osijeka, koji su osvojili zlatnu medalju. Ali, čištio zlato, ističu u KK Vinodol, za organizaciju i gostoprimstvo kakvo se rijetko viđa, pripalo je domaćinima KK Vukovaru. 

DSC 0333

Novljanski KK Vinodol pokušat će uzvratiti svojim prijateljima Vukovarcima gostoprimstvo pozivanjem na neki od svojih turnira, jer gradove Vukovar i Novi Vinodolski, osim istih svetaca zaštitnika, veže i prijateljstvo!

Skip to content