Novosti


Kroz Program podrške brdsko planinskim područjima Grad Novi Vinodolski osigurao 50 tisuća eura

U okviru Programa podrške brdsko-planinskim područjima za 2023. godinu iz proračuna Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je sufinanciranje 39 projekata u cilju poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda i doprinosa održivom razvoju brdsko-planinskih područja.

Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata trajao je od 6. travnja do 5. svibnja 2023. godine.

Među odobrenim projektima je i projekt Grada Novog Vinodolskog “Asfaltiranje nerazvrstane ceste Derašnica u naselju Ledenice” za kojega je Ministarstvo odobrilo sufinanciranje u iznosu od 50 tisuća eura.

“Provedbom ulaganja povećati ćemo razinu kvalitete javne i prometne infrastrukture te poboljšati povezanost naselja Ledenice s lokalnim i regionalnim cestama što će omogućiti poboljšanu kvalitetu života stanovništva tog područja, održivi razvoj te preduvjete za razvoj ruralnog turizma. Naime, postoji sve veći interes turista za boravak u zaleđu Novog Vinodolskog, a asfaltiranje predmetne ceste u duljini od 2,5 km naselje Ledenice bi učinilo još atraktivnijim i dostupnijim. Programom podrške brdsko-planinskim područjima pokrit će se 30% troška ukupne investicije. “- rekao je gradonačelnik Cvitković.

Skip to content