Novosti


KUD “ILIJA DORČIĆ” GOSTOVAO U SVETOJ KLARI

Kulturno – umjetničko društvo „Ilija Dorčić“ iz Novog Vinodolskog sudjelovao je sredinom svibnja na VII. Međužupanijskim proljetnim folklornim susretima u Svetoj Klari.

Uspješnim nastupom  predstavili su svadbeni običaj iz Novog Vinodolskog, izvodeći pjesme koje se pjevaju uoči i na svadbama, te plesove – tanci  uz sopile i novljansko kolo.

kud sv klara 3

U sklopu programa izvršen je izbor najljepšeg tradicijskog ruha Susreta, tj. muške i ženske narodne nošnje. Za najljepšu je izabrana novljanska narodna nošnja, koju su predstavili Marta Filipović i Matej Šamanić.

Osim nastupom KUD je predstavio grad Novi Vinodolski bogato postavljenim gastro, turističko i etno štandom te s veseljem pogostio jelom i pićem sve posjetitelje – navodi Đurđica Krišković, predsjednica KUD-a “Ilija Dorčić”.

kud sv klara 2

Domaćini i organizatori susreta, članovi KPD „Sveta Klara“ pripremili su nakon završetka programa zajedničko druženje uz pjesmu i ples za sve  sudionike susreta, do kasno u noć.

Ostali sudioniciSusreta su: KUD „Tomislav“ Sveti Ivan Žabno, KUD „Graničar“ Križ i domaćini KPD „Sveta Klara“ i to podmladak i odrasla skupina.

Skip to content