Novosti


LAG “Vinodol” domaćin BusyBee trodnevne radionice

LAG Vinodol danas je u Marini Novi u Novom Vinodolskom otvorio trodnevnu radionicu BusyBee Workshop gdje je ugostio 90 sudionika s područja LAG-ova “Lika”, “Papuk”, “Bilogora-Papuk”, “Virovitički prsten” te “Vinodol”.
Naime, LAG “Vinodol” jedan je od partnera u projektu suradnje BusyBee Workshop kojemu je cilj potaknuti razvoj agroturizma na LAG područjima te poboljšati i promovirati ponudu domaćih lokalnih proizvoda u sklopu turističke ponude, kao i razmjena iskustava lokalnih akcijskih grupa u stvaranju prepoznatljivosti ruralnog područja.
Sudionike ove radionice u uvodnom dijelu programa pozdravili su predsjednik udruge Ivica Jerčinović, zatim gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković, voditelj LAG-a Vinodol Marjan Baričević te voditeljica LAG-a “Bilogora-Papuk” Dijana Turniško, koja je i pokrenula inicijativu za ovaj projekt.
Na ovom trodnevnom događanju sudjelovat će predstavnici LAG-ova, partnera, Primorsko – goranske županije, JLS-ova, turističkih zajednica i poljoprivredni proizvođači, a program osim edukativnih radionica i predavanja obuhvaća i terenski obilazak lokalnih poduzetnika u poljoprivredi, i to Etno hotelskog sela Balatura – (Tribalj), Bakarski prezidi, Pčelarstva Apitrade (Bakar – Hreljin), Vinarije Pavlomir – (Novi Vinodolski).
Projekt se provodi i financira temeljem Natječaja za provedbu tipa operacije 19.3.2. „Provedba aktivnosti projekta suradnje” u okviru Mjere 19 „LEADER-CLLD” iz Programa Ruralnog razvoja RH 2014.-2020. a provode ga LAG “Vinodol”, LAG „Bilogora – Papuk“, LAG „Papuk“, LAG „Virovitički prsten“ i LAG „Lika“.
Skip to content