Novosti


LJETNI KARNEVAL OKUPIO DVIJE TISUĆE MAŠKARA I PETNAESTAK TISUĆA GLEDATELJA

vka2

Tradicionalni ljetni karneval u Novom Vinodolskom, koji je održan proteklog vikenda, devetnaesti put, okupio je oko dvije tisuće maškara iz 51 grupe iz Hrvatske i Slovenije te oko petnaest tisuća gledatelja. Ovogodišnja ljetna novljanska atrakcija u srpnju, kako se i očekivalo, bila je u duhu Europske unije, u koju je Hrvatska službeno ušla 1. srpnja.

vka3

Gromoglasna povorka je krenula s autobusnog kolodvora, predvođena novljanskim mesopustarima s velikim Mesopustom te direktorom Turističkog ureda Vladmirom Butkovićem i predsjednikom Mesopustarskog društva Veliborom Topolovcem, prošla je Korzom hrvatskih branitelja do središnjih novljanskih trgova, gdje su ih dočekali voditelji Davor Jurkotić i Sanda Radiković te rgupe Trend i Keops.

vka1

Unatoč tome što su se kišpni oblaci nadvili nad Novi, kiša nije padala tako da je karnevalsko slavlje moglo potrajati do dugo u nioć. Gladatelji, među kojima je bilo mnoštvo stranih turista, uživali su u maštovitim grupnim i pojedinačnim  maskama. Bilo je tu pehinarske gospode, zvončara, haremskih ljepotica, afričkih plemena, zanosnih Ciganki, pauka, Europejaca, Bavaraca iz Hrvatske Kostajnice, gusara iz Rijeke dubrovačke…

djk2

Dan prije velikog karnevala održan je Dječji karneval, koji je privukao nekoliko tisuća gledatelja i dvjestotinjak maškarane djece u pet grupa. Djeca su prošla Korzom do Frankonalskog trga, gdje su ih dočekali Joso Butorac i grupa Vivak te voditeljica Sanda Radiković. I dječji karneval bio je obilježen Europskom unijom, a bilo je tu mnogo različitih maski, od pankera, djece cvijeća, mesopustara do cvjetića. 

djk1

Skip to content