Novosti


Lokalni izbori: Velimir Piškulić izabran za gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Novi Vinodolski objavilo je 26. svibnja 2017. godine konačne rezultate izbora za gradonačelnika i članove Gradskog vijeća Grada Novi Vinodolski.

Na lokalnim izborima, od ukupno 5.132 birača, glasovalo je 2.812 birača, odnosno 54,79 %.

U borbi za mjesto gradonačelnika, dosadašnji zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika, Velimir Piškulić osvojio je ukupno 58, 11 % glasova, te time postao novi gradonačelnik. Za zamjenika gradonačelnika izabran je Tomislav Cvitković. Od ostalih protukandidata Mihael Jovanović osvojio je 31,47 %, dok je Snježana Klaić ostala na 6,83 %.

Kod izbora za članove Gradskog vijeća Grada Novog Vinodolskog, kandidacijska lista HDZ-HSS osvojila je 9 mandata. Lista SDP-PGS-HSU osvojila je 5 mandata, dok je HNS osvojio jedan mandat.

Sukladno Zakonu o lokalnim izborima, gradonačelnik Velimir Piškulić stupio je na dužnost u ponedjeljak, 29. svibnja 2017. godine, odnosno prvog radnog dana koji je slijedio danu objave konačnih rezultata izbora. Prva, konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Vinodolskog sazvat će se u roku od 30 dana od dana objave konačnih rezultata izbora.

Skip to content