Novosti


Majstori s mora – vatrogasna mladež DVD San Marino Novi Vinodoslki u jednom danu osvojila 1. mjesta na dva natjecanja

Po prvi puta u 20 godina od kako se natječu u konkurenciji Vatrogasne mladeži,  ekipa DVD San Marino – Novi Vinodolski nastupila je u jednom danu na dva natjecanja. Koliko to zapravo znači za ekipu „Majstora s mora“ dovoljno govori činjenica da u svojoj županiji u godinu dana imaju samo dva natjecanja za mladež. Naime nisu htjeli propustiti jedno od najjačih natjecanja u Hrvatskoj, Kup Posavine u Desnom Trebarjevu u Sisačko Moslavačkoj županiji, a htjeli su se odazvati i na poziv svojih prijatelja iz Stativa Gornjih da sudjeluju na Kupu operativnog područja Karlovac kao gosti.

Na 38. Kupu Posavine koji se u vatrogasnim krugovima tretira kao Wimbledon u tenisu ekipa MAJSTORA S MORA nastupila je u jutarnjim satima. Iako bez svoja dva standardna člana braće Buneta, još su jednom pokazali i dokazali da spadaju u sam vrh Vatrogasne mladeži Lijepe naše. Osvojili su 1. Mjesto ispred 3 DVD-a koji su do sada bili prvaci Hrvatske i ispred aktualnih državnih prvaka. Na natjecanju je sudjelovalo 38 ekipa djece i mladeži. Za spomenuti je da je ekipa novljanskih mladih vatrogasaca nastupila oko podne kada je temperatura bila 36 stupnjeva ali ni to ih nije zaustavilo u osvajanju prvog mjesta.

 Nakon kratkog slavlja i okrepe slijedi vožnja po lokalnim putovima u Karlovačku županiju, jer prometna gužva ne bi dozvolila da stignu na drugo natjecanje. 4. Kup operativnog područja Karlovac održan je u Rečici. Nastupilo je 25 ekipa djece i mladeži, a MAJSTORI S MORA ponovno su ostvarili najbolji rezultat i osvojili 1. Mjesto. Uvjeti na stazi potpuno drugačiji. Polako je već padala noć, oblačno sa kojom kapi kiše i temperaturom 20 stupnjeva.

 U ovom čarobnom ostvarenju koje će zasigurno naći mjesto kada se bude pisala povijest novljanskog vatrogastva u ekipi su bili: Marija Buneta, Luka Raštegorac, Noah Ugrinović, Nika Tatalović, Marino Trstenjak, Gabrijel Kolar, Laura Raštegorac, Vito Mlinarić i Emanuel Mlinarić. Pričuve su bili Isabella Tomljanović i Mauro Komadina, dok su ekipu vodili: Renata i Valentino Topolovec. Logistička potpora bili su Ivana Šimović i Velo Topolovec.

Skip to content