Novosti


MARTA PETROVIĆ RUŽICA VINODOLA 2012.

Pred mnoštvom gledatelja na Frankopanskom trgu u centru Novog Vinodolskog, nešto prije ponoći, Marta Petrović iz Donjeg Zagona, svečano je proglašena Ružicom Vinodola 2012. Prva pratilja je Lidija Baričević iz Donjeg Zagona, druga je pratilja Manuela Vidović iz Novog Vinodolskog. Po ocjeni žirija najsimpa djevojka bila je Anđelka Dražić iz Bribira, a po ocjeni Ružica najsimpatičnijom je proglašena Ivona Stilin iz Selca. Lentu i cvijeće ovogodišnjoj Ružici Vinodola – Marti Petrović uručili su Oleg Butković, gradonačelnik Novog Vinodolskog i Ivica Crnić, načelnik Vinodolske općine. Inače, Marta Petrović bivša je rukometašica, sada studentica stomatologije. Nagrađena je sedmodnevnim krstarenjem Jadranom.

rv02

 rv03

Dvanaest mladih djevojaka s područja Vinodola  tri večeri se natjecalo u vinogadarskim i vinarskim vještinama u vinogradima Pavlomira i u Starom gradu na Precrkivi u Novom Vinodolskom. Stručni žiri tri dana je ocjenjivao spretnost, brzinu i umješnost djevojaka, a djevojka koja je osvojila najviše bodova, proglašena je Ružicom Vinodola.

Novi Vinodolski je tri dana živio u duhu manifestacije Ružice Vinodola. Tome su svjedočili prepuni gradski trgovi, Korzo, kafići, restorani, terase, a posebnu draž i ove godine dao je sajam na kojemu su se nudili umjetnički, zanatski i gastronomski proizvodi, med, rakije, likeri i vina, što je posebno privlačilo turiste kojih je ove godine bilo puno više nego prijašnjih godina.

Pobjedu dviju mladih Zagonjanki posebno su proslavili njihovi sumještani, a Marta Petrović s ponosom je nakon proglašenja Ružicom podigla zastavu Donjeg Zagona. Suvremena priredba Ružica Vinodola nastala je na tragu zabilježenih događanja iz minulih stoljeća za vrijeme berbe grožđa na vinodolskom području. Ružica Vinodola održava se najprije u Bribiru, gdje su se djevojke prvi put predstavile, a zatim tri dana u Novom Vinodolskom. I ove godine izbor Ružice nadahnuto je vodio Davor Jurkotić, a za dobro raspoloženje gostiju pobrinuli su se brojni glazbenici. naime, na svakom uglu se sviralo i pjevalo.  Organizatori devete po redu Ružice Vinodola su turističke zajednice Novog Vinodolskog i Vinodolske općine , a pokrovitelji Grad Novi Vinodolski i Vinodolska općina.   

Skip to content