Novosti


MEĐUNARODNI LJETNI KARNEVAL OKUPIO NEKOLIKO TISUĆA GLEDATELJA

 

Tradicionalni međunarodni ljetni karneval i ove godine okupio je oko dvije tisuće karnevalista iz pedesetak grupa iz cijele Hrvatske te inozemstva i nekoliko tisuća gledatelja, među kojima su bili i brojni turisti koji svoj odmor provode na Rivijeri Novi Vinodolski. Ljetni karneval u Novom Vinodolskom održava se već više od dvadeset godina i svake godine okupi mnogobrojne grupe i gledatelje.

P7030063

Karneval je započeo u petak, 3. srpnja, dječjim karnevalom u kojem je nastupilo nekoliko dječjih maškaranih grupa iz Novog Vinodolskog – Osnovna škola Ivana Mažuranića i Dječji vrtić Fijolica, Mali mesopustari Novi Vinodolski te grupe djece iz Zagreba i Bjelovara koje su u Novom na ljetnom odmoru.

P7030066

Nakon što je prošla povorka predvođena Malim mesopustarima nastavljeno je veselje na novljanskim trgovima, uz svirku grupa.

2015 karneval 048

(Foto:N. Antić)

Na velikom karnevalu u subotu navečer, 4. srpnja, maškarane grupe su i ove godine pokazale svoju kreativnost različitim zanimljivim i duhovitim maskama.

2015 karneval 011

(Foto N. Antić)

Velika povorka krenula je ispred autobusnog kolodvora u Novom, kretala se Korzom hrvatskih branitelja do novljanskih trgova na kojima su nastavili karnevalskim veseljem uz svirku bendova Trend, Tremolo i Family. Zabava je trajala do ranih jutarnjih sati.

Skip to content