Novosti


MESOPUST 2013.

Počele su pripreme za Mesopust 2013. godine, čiji je program i ove godine bogat i zanimljiv. Mesopusna događanja ove godine odvijaju se od 24. siječnja do 13. veljače. Prvo napovidanje je 24. siječnja, a Mlada mesopustova je 27. siječnja. U pripremi je izdavanje godišnjaka Travica, koji svake godine poprati brojnim tekstovima i fotogarafijama mesopusne običaje u Novom Vinodolskom. Travica će biti predstavljena na Prelu, na mesopusni pondiljak, 11. veljače, u Domu kulture. Mesopusno kolo igra se 10. 11. i 12. veljače. U kolu Novljanke i Novljani u narodnim nošnjama igraju kolo, a usred kola Novljanski pivači narodnih junačkih pjesama, koji kolu daju ritam. Žitak mesopusta, spjevanu osudu mesopusta, piše Gojko Sokolić – Kozarić.

mes1

Žitak će se čitati na mesopusni utorak, 12. veljače, a krivac za sve, mesopust – čovjek od slame – bit će zapaljen na Čistu sredu, 13. veljače, čime završavaju mesopusna događanja.

U Domu kulture svake subote, s početkom u 20 sati, održavat će se maškarne zabave. Zabave počinju u subotu, 12. siječnja. Za sve, maškare i one namaškarane, ulaz je slobodan. Najbolje maske će se nagraditi. Za dobro raspoloženje pobrinut će se grupa “Tremolo” iz Novog Vinodolskog.

mes2

 

Skip to content