Novosti


Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancira uređenje zelene površine u naselju Mikulja


Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je 27. siječnja 2017. godine Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu a rok za predaju zahtjeva bio je 24. veljače 2017. godine.

Pod poticanjem razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda smatraju se sve aktivnosti koje će potaknuti ili pridonijeti boljem obavljanju određenih komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga (u kvalitativnom i kvantitativnom smislu), a koje će pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Na javni poziv Ministarstva pristiglo je 779 zahtjeva gradova i općina dok ih je odobreno 336 te je među njima i projekt „Uređenje zelene površine u naselju Mikulja“ u iznosu od 120 tisuća kuna (maksimalni iznos sufinanciranja: do 50% sukladno indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave kao jednom od kriterija poziva)  dok je ukupna vrijednost projekta 245 tisuća kuna. Razliku će financirati Grad Novi Vinodolski.

Skip to content