Novosti


Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo 300 tisuća kuna za projekt Uređenja plaže na Bribirskoj obali – VI. faza

Grad Novi Vinodolski je u 2020. godini realizirao šestu fazu projekta „Uređenje plaže na Bribirskoj obali“. Projektom su povećani plažni prostori i sanirani prilazi plaži, te je izgrađen potporni zid na dijelovima gdje isti nedostaje, a sve zajedno doprinijelo je sigurnosti kupača, prvenstveno djece. Rezultati ove faze osobito će pozitivno utjecati na poboljšanje kvalitete odmora obiteljima s djecom, budući da je faza obuhvatila predio obale najpopularniji za djecu – zbog blizine dječjeg igrališta i konfiguracije plaže, a u okviru uređenja postavljena je osnovna komunalna oprema.

 

Ukupna vrijednost radova šeste faze iznosila je 1.388.500 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je dana 1.prosinca 2020. godine odobrilo Gradu Novom Vinodolskom 300.000 kuna za sufinanciranje ovog projekta.

Osnovni cilj projekta je unaprijediti proizvod „mora i sunca“ kroz uređenje i povećanje plažnih površina kako bi se povećala kvaliteta odmora u Novom Vinodolskom te poslovne mogućnosti za poduzetnike u ugostiteljstvu i turizmu, a što se kroz faze postepeno i ostvaruje.

 

 

 

Skip to content