Novosti


Mjesec kolovoz donosi brojna događanja u Novom Vinodolskom

Brojna događanja u Novom Vinodolskom nastavljaju se u mjesecu kolovozu i započinju još jednim Okolotornom, šetnjom ulicama Starog grada. U srijedu 2. kolovoza uličice stare gradske jezgre još jednom će zasjati i ispuniti svoje kantune glazbom, ukusnim zalogajima, vrhunskim vinima, ali i tradicijom. Prošećite se sa slavnim Frankopanima ili nasmijanim djevojkama u bogatoj novljanskoj narodnoj nošnji koje će vas vratiti u neka davna vremena.

Nisu zaboravljena ni naša okolna mjesta. U četvrtak 3. kolovoza mještani i brojni posjetitelji Klenovice moći će uživati u koncertu poznatog tenora Đania Stipaničeva koji započinje u 21 sat, a ulaz je besplatan. Odmor od ljetnih vrućina moći će se pronaći na Zagonjskoj noći. Od 20 sati nagradite se vrhunskom gastro ponudom dok uživate u melodijama TS Ferali koje će se širiti Donjim Zagonom.

Nažalost, zbog najave izuzetno lošeg vremena Klenovarska noć, Baterska noć i tradicionalni, ove godine 17. Vatrogasni memorijal “Jasmina Filipovića” koji su se trebali održati 4. kolovoza biti će preseljeni na nove datume. Vezano za novi termin memorijala, informaciju ćemo dostaviti u danima koji su pred nama. Klenovarska noć će se umjesto u petak, održati u ponedjeljak, 7. kolovoza uz Swing Express, dok će se Baterska noć održati već idućeg petka odnosno 11. kolovoza.

Subota 5. kolovoza proći će i u sportskom natjecateljskom duhu. Naime, na tenis terenu u parku s početkom u 9 sati održati će se tradicionalni 28. Tenis turnir u parovima. Pravo natjecanja imaju osobe starije od 35 godina, a prijave su moguće na e-mail adresu [email protected] ili na broj telefona 098 279 646. Kotizacija je 20 eura.

Istoga dana služit će se Sveta misa u kapelici u Vranjkovcu (Gornji Zagon) u 18 sati. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, blagdan kada se Hrvatska prisjeća vojno-redarstvene akcije Oluja obilježit će se i velikim koncertom glazbenog sastava Dalmatina kojoj će predgrupa biti Eureka. Od 20 sati zvuci najljepših ljubavnih pjesama širit će se centrom Novog Vinodolskog.

Glazbeni program nastavlja se i sljedeći dan i to nastupom ženske klape Luka, riječke klape koja se profilirala na glazbenoj sceni osebujnim vokalnim izvedbama njegujući autohtoni acapella dalmatinski i primorsko-istarski glazbeni izričaj. Ljubitelji klapske pjesme sigurno će uživati na koncertu koji se održava na Trgu Vinodolskog zakona, a započinje u 21 sat.

Niti idući tjedan neće nedostajati dobre glazbe i zabave. Nakon ponedjeljka, kada će se održati Klenovarska noć u novom terminu, u utorak 8.kolovoza slijedi Smokvičarska noć uz Kvartet Family, dok je u četvrtak 10. kolovoza u najavi  koncert klape Vinčace i Jose Butorca u Povilama.

Skip to content