Novosti


MLADEŽ DVD-a SAN MARINO – NOVI VINODOLSKI NAJUSPJEŠNIJA U NOVOJ GRADIŠKI

Na otvorenju natjecateljske sezone na 10. Memorijalnom međunarodnom Kupu za vatrogasnu mladež „Goran Trupina“ u Novoj Gradiški najbolji rezultat ostvarila je mladež DVD-a San Marino – Novi Vinodolski ispred državnih prvaka iz DVD-a Nuštar. Na natjecanju je nastupilo 33 ekipe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Prije početka natjecanja položeno je cvijeće i zapaljene svijeće na grobu prerano preminulog mladog vatrogasca Gorana Trupine. Prilikom otvaranja Kupa, prisutne je uz čelnike DVD-a Nova Gradiška pozdravio saborski zastupnik Davor Vlaović.
Ove je godine u kategoriji muške mladeži konkurencija bila na visokoj razini što je inspiriralo ekipe da daju sve od sebe i postignu vrhunske rezultate. Kada znate da su u konkurenciji vrhunske ekipe iz Hrvatske, državni prvaci Srbije i i ekipe koje su vam godinama uz rame, onda je inspiracija da date sve od sebe i više nego prisutna. U takvom natjecanju muška mladež osvojila je 2. mjesto, a samo je tračak sreće nedostajao da DVD San Marino – Novi Vinodolski u Novoj Gradiški bude apsolutni pobjednik. Prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Nuštar.
U ženskoj konkurenciji mladeži djevojke iz Novog Vinodolskog imale su malo više sreće i umijeća od svojih muških kolega. Iskoristile su trenutak slabosti državnih prvakinja iz Nuštra i ispred njih i domaćih djevojaka osvojile 1. mjesto i Prelazni pehar. Ukupno gledano Mladež DVD-a San Marino – Novi Vinodolski i ove je godine bila najuspješnija.
Medalje i pehare najboljima uručili su predstavnici i Predsjednik DVD-a Nova Gradiška Siniša Makovičić koji je na kraju pozvao prisutna društva da se ponovno okupe na 11. Kupu krajem svibnja 2020. godine. Zahvalio se ispred domaćina i obitelji Trupina svima koji su prisustvovali natjecanju.

 

Skip to content