Novosti


MLADEŽ DVD SAN MARINO – NOVI VINODOLSKI U 2014. GODINI NAJBOLJA NA HRVATSKOM JADRANU

Državno natjecanje Čakovec

Državno natjecanje u Čakovcu

 

Mladež DVD-a San Marino Novi Vinodolski u 2014. godini postigla je najbolje rezultate u natjecanjima na hrvatskom Jadranu, o čemu tajnik DVD-a Velibor Tpolovec sumirajući uspjehe novljanskih mladih vatrogasnih ekipa na natjecanjima kaže: -Iako su rezultati natjecateljskih odjeljenja DVD-a San Marino – Novi Vinodolski u zadnjih desetak godina ispunjavali novinske članke, 2014. godinu potrebno je posebno istaknuti. Ostvarenja koja su postignuta u tekućoj godini premašuju sva dosad postignuta, ne samo u novljanskom DVD-u, ne samo na našoj županiji, već su to najbolji natjecateljski rezultati vatrogasne mladeži ostvareni na Hrvatskom priobalju od kako je Hrvatske države. Iz tog razloga i zbog mnogih drugih ostvarenja, u DVD-u San Marino – Novi Vinodolski sa ponosom ističu da je njihova mladež najbolja vatrogasna mladež na Hrvatskom Jadranu.

dvdsanmarino1

Muška i ženska seniorska ekipa A

 

Velikom broju dosadašnjih postignuća i kolekciji pehara u 2014. godini pridodani su sljedeći rezultati: ekipa muške mladeži nastupila je na  5 natjecanja i osvojila 5 prvih mjesta. Zlatni put započet je na Županijskom natjecanju u Klani, a nastavljen na natjecanjima u Senju, Novoj Gradiški, Jasenku i ponovno u Klani. Korak iza njih bila je ekipa ženske mladeži sa osvojena 4 druga mjesta na četiri natjecanja. Uspjesima mladeži svoj doprinos je dodala i najmlađa ekipa Djece – muške osvojivši prva mjesta na Županijskom natjecanju u Klani i u Senju.

sanmarino2

 Županijsko natjecanje u Klani

 

– Nabrojeni rezultati bili su podloga za veliki uspjeh na državnom natjecanju u Čakovcu. Plasmanom na 9. mjesto u ženskoj i 10. mjesto u muškoj konkurenciji (od 60 najboljih ekipa u Hrvatskoj) ova je generacija postigla najbolji rezultat na šest državnih natjecanja od 2004. do 2014. na koliko je novljanska mladež predstavljala Vatrogasnu zajednicu Primorsko-goranske županije. Najbolji je to rezultat koje su ikad ostvarile ekipe mladeži iz naše županije, a i najbolji rezultat ekipa sa hrvatskog priobalja. Kada se tim rezultatima pridoda 3. mjesto u Vatrogasnoj olimpijadi u Čakovcu, te činjenica da je DVD San Marino – Novi Vinodolski jedino društvo koje je u muškoj i ženskoj konkurenciji imalo plasman u prvih deset ekipa, nameće se zaključak da smo na državnoj smotri bili jedno od najuspješnijih društava u Hrvatskoj – ističe Velibor Toplovec.

P5171124 Large

Uspješnu natjecateljsku godinu zaokružujemo i osvajanjem prvog mjesta u kategoriji muške mladeži na Međunarodnoj utrci vatrogasaca u Malom Lošinju i osvajanjem prvog mjesta na Humanitarnom malonogometnom turniru u Kraljevici. Svoj doprinos uspjesima dali su i seniorske ekipe. Najznačajnije ostvarenje u 2014. Ostvarila je ženska A ekipa osvojivši prvo mjesto na Županijskom natjecanju u Vrbovskom, dok je muška A ekipa osvojila 3. mjesto.

Ovi rezultati potvrđuju kontinuitet kvalitetnog rada sa vatrogasnom mladeži u Novom Vinodolskom od 2001. do danas. Uz nekoliko generacija mladeži svoj doprinos u osvajanju više od 150 pehara dali su brojni voditelji mladeži. Ove su godine sa ekipama radili: Marko Mataija, Valentino Topolovec, Dino Baričević, Lorena Topolovec, Davor Piškulić, Velibor Topolovec, a predvođeni Renatom Topolovec čiji su rezultati prepoznati izborom za predsjednicu Savjeta vatrogasne mladeži VZ PGŽ i izborom u Savjet vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice. (Foto: Velibor Topolovec) 

Skip to content