Novosti


MOGUĆNOSTI PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA 2014. – 2020. ZA ULAGANJA U GOSPODARSTVO

U Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog održana je radionica pod nazivom „Mogućnosti programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. za ulaganja u gospodarstvo“, koju je organizirao LAG „VINODOL“, a stručno predavanje održala je Tatjane Malečić Pezelj iz tvrtke Centum percent d.o.o., Zagreb.

Stručno predavanje o mogućnostima kandidiranja projekata za EU fondove i bespovratna sredstva iz područja ruralnog turizma, poljoprivrede i dr. nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima bilo je namjenjeno predstavnicima iz gospodarskog sektora.

lag1

Cilj edukacije je bio informirati i zainteresirati članove LAG-a te ostale stanovnike s područja triju loklanih jednica koje pokriva LAG – gradova Novog Vinodolskog, Crikvenice i Vinodolske općine, na promišljanje i pripremu projekata iz EU fondova na način da im se približe mogućnosti ulaganja te razumijevanje načina i sustava pripreme i provedbe projekata.

Sudionici edukacije su se upoznali s EU politikama i strukturnim fondovima,  mjerama iz PRR, Mjerom 6  – Razvoj poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja, stečenim iskustvima u IPARD mjeri 302, Mjerom 19 – LEADER, provedbi EAFRD-a te objavama i prijavama na natječaj.

Radionici je prisustvovalo četrdesetak sudionika, među kojima i gosti iz LAG-a „Središnja Istra“.

Skip to content