Novosti


Molimo za oprez i odgovorno ponašanje!

U proteklih nekoliko dana svjedočimo ponovnom porastu broja oboljelih od bolesti Covid-19, kako na razini Primorsko-goranske županije tako i na razini Grada Novog Vinodolskog. U razdoblju od 17. do 26. listopada na području našeg grada oboljelo je 30 osoba.

S obzirom na navedeno te uoči nadolazećih dana, kada se povodom blagdana Svi Sveti očekuju intenzivnija okupljanja i putovanja, pozivamo sve građane na oprez i odgovorno ponašanje, odnosno na pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera, osobito na održavanje udaljenosti, izbjegavanje bliskih kontakata, prozračivanje prostorija, nošenje maski i dezinfekciju ruku.

Građani Grada Novog Vinodolskog su se do sada, u ovoj pandemiji, pokazali odgovornima prilikom pridržavanja mjera, a to su pokazivale brojke oboljelih u odnosu na opće stanje kao i uspješno odrađena turistička sezona. Pred nama je blagdan Svi Sveti, ulazimo u zimski period, a ubrzo nakon toga slijedi adventsko razdoblje – dani druženja i putovanja, stoga sve sugrađane pozivam na odgovornost, čuvajte sebe i druge. Vjerujem da ćemo uz odgovorno ponašanje prebroditi period koji je pred nama uz minimalne posljedice, kao što smo to činili i prethodnih 20 mjeseci.“ – ističe gradonačelnik Tomislav Cvitković.

Stanje o epidemiološkoj situaciji u Primorsko-goranskoj županiji možete pratiti na Internet stranici PGŽ.  

Skip to content