Novosti


NA FRANSKOPANSKOM TRGU 31. PROSINCA U 12 SATI ZDRAVICA NOVOJ 2013.

PROSINAC  BOGAT BOŽIĆNIM PRIREDBAMA

Točno u podne, 31. prosinca, na Frankopanskom trgu u Novom Vinodolskom, gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković čestitat će Novljanima i njihovim gostima Novu 2013. godinu. Doček Nove godine organizira se u 12 sati već drugu godinu za redom. Sudeći prema uspješnom prošlogodišnjem dočeku, kada je u Novom bilo nazočno više od tisuću ljudi, ove se godine očekuje nekoliko tisuća ljudi. U slučaju lošeg vremena doček u 12 sati održat će se u Domu kulture. Organizatori ove uspješne manifestacije, koja počinje u 11 sati, a koja privlači sve veći broj ljudi, su novljanska lovačka društva „Košutnjak“ i „Gradina“ te Udruga prijatelja grožđa i vina „Ružica Vinodola, uz pokroviteljstvo Grada Novog Vinodolskog, Turističke zajednice i Centra za kulturu.Posjetiteljima će biti ponuđena degustacija jela po popularnim cijenama – lovački gulaš po deset kuna, kobasice na žaru također po deset kuna, a kuhano vino – gratis. Za glazbeni ugođaj potrudit će se Joso Butorac i grupa Trend.U isto vrijeme, na Trgu Vinodolskog zakona održat će se Dječji doček Nove godine. Prigodan dječji paket, koji se sastoji od čaja, šalice, balona i kolača, košta deset kuna. U programu će nastupiti klaun Tedi i Boje Prijateljstva.

Inače, blagdanski program tijekom prosinca je bogat i nudi niz zanimljivih priredbi za djecu i odrasle. Već 6. prosinca, u povodu blagdana Svetog Nikole, u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića održat će se priredba. U subotu, 8. prosinca, u Domu kulture, s početkom u 19 sati, održat će se tradicionalna Smotra klapa, u kojoj sudjeluje deset klapa i to: „Žrnovnica“, „Braciera“, „Morbin“, „Kala“, „Sveta Jelena“, „Tić“, „Kirice“, „Puntape“, „Vinčace“ i „Pučki pivači.“

vinodol1

U Narodnoj čitaonici i knjižnici u Novom Vinodolskom 12. prosinca održat će se u 17.30 sati Božićna radionica za djecu, a 16. prosinca u Novi stiže Djed Božićnjak. U Domu kulture održat će se Božićna predstava za djecu Villibald na božićnom zadatku. Učenici Osnovne škole Ivan Mažuranić održat će 19. prosinca Božićnu priredbu, a 20. prosinca učenici Osnovne glazbene škole Ivana Mažuranića održat će Božićni koncert. Božićnu predstavu održat će 20. prosinca i djeca iz Dječjeg doma Braće Mažuranić. U Klenovici će 23. prosinca biti održan božićni koncert u crkvi Sv. Margarete, a istog dana božićni će koncert biti održan i u crkvi Sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom.

 

Skip to content