Novosti


NA GRADSKOJ PLAŽI U NOVOM VINODOLSKOM SVEČANO PODIGNUTA PLAVA ZASTAVA

jakov1
 

Mladi spasioci na Gradskoj plaži Novi Vinodolski  – Karmen Levar i Jakov Pavelić – svečano su u nazočnosti kupača, predstavnika Grada i Turističke zajednice te mališana Dječjeg vrtića Fijolica 10. lipnja podigli Plavu zastavu, simbol čistog mora i uređenog okoliša te brige za održivi razvoj. Zamjenik gradonačelnika Velimir Piškulić tom prigodom je rekao kako novljansku gradsku plažu karakterizira čisto more, bogati sadržaji za kupače i goste Rivijere te pozvao turiste da dođu na odmor u Novi Vinodolski, a mališani iz vrtića svojim su nastupom razveselili sve nazočne.

plaza2

Grad Novi Vinodolski već dugi niz godina dobitnik je međunarodne Plave zastave od Udruge Lijepa naša za gradsku plažu u uvali Lišanj, s kojom se Grad Novi izuzetno ponosi.

plaza6

Plavu zastavu Grad  je dobio je prvi put 2000. godine, a zajedno s koncesionarima tvrtke Novi Fortis d.o.o. i GD Crvenog križa organizira se i rad spasilačke službe. 

plaza3

Inače, plaža je smještena u prekrasnoj uvali Lišanj, ispred istoimenog hotela, a na nju se nastavlja sjenoviti Park Ivana Mažuranića, koji kao i hotel bilježi više od jednog stoljeća.

Plaža je površine 22.000 četvornih metara, a isto toliko zauzima i akvatorij ispred nje i može primiti nekoliko tisuća kupača. Opremljena je nizom zanimljivih sadržaja, među kojima su atraktivna dječja igrališta, niz sadržaja za rekreaciju i igru, poput pedalina, suncobrani za plažu, ležaljki i slično, a za osobe s invaliditetom napravljen je spust u more te su staze prilagođene za njihovo lakše kretanje. Na plaži se nudi i zanimljiva gatsronomska ponuda.

plaza4

Skip to content