Novosti


NA GRADSKOJ PLAŽI U UVALI LIŠANJ SVEČANO PODIGNUTA PLAVA ZASTAVA

P6120090

Tea Švob, spasioc i volonterka Crvenog križa i Rene Radović, junior – spasioc svečano su na Gradskoj plaži u uvali Lišanj podignuli Plavu zastavu, koja simbolizira čisto more i čist i uređen okoliš te brige za održivi razvoj što propisuju stroga pravila za dobivanje toga prestižnog europskog priznanja. Svečanosti podizanja Plave zastave nazočili su mnogi kupači, predstavnici Grada Novog Vinodolskog, Turističke zajednice, OŠ, Vrtića, Crvenog križa te roditelji  i građani, a zamjenik gradonačelnika Velimir Piškulić tom prigodom je rekao kako novljansku Gradsku plažu karakretizira čisto more i okoliš te je pozvao goste da svoj odmor provedu u Novom Vinodolskom. Za svečani ugođaj pobrinuli su se mališani Dječjeg vrtića Fijolica, koji su izveli zanimljiv program sa svojim tetama Maricom Butković i Sanjom Butković te učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića, koji su pod ravnanjem profesorice glazbe Ilgen Pavačić izveli nekoliko pjesama.

P6120099

U ime koncesionara Gradske plaže – tvrtke Novi Fortis d.o.o. zahvalio je Neven Pavelić, koji je rekao da ta markica gostima jamči kvalitetu koju karakterizira plaža. 

P6120094

Grad Novi Vinodolski je dugi niz godina dobitnik međunarodne Plave zastave, koju dodjeljuje Udruga Lijepa naša za Gradsku plažu u uvali Lišanj, s kojom se Grad Novi izuzetno ponosi. Prvi put Plavu zastavu Grad  je dobio, prije petnaest godina, 2000. godine. Plaža nudi niz sadržaja, među kojima je i spasilačka služba, koja se organizira zajedno s Crvenim križom.

P6120101

Gradska plaža je smještena u prekrasnoj uvali Lišanj, ispred starog hotela Lišanj, a na nju se nastavlja sjenoviti park, koji kao i hotel bilježi više od jednog stoljeća.

P6120102

Plaža ima površinu od 22.000 četvornih metara, a isto toliko zauzima i akvatorij ispred nje i može primiti nekoliko tisuća kupača. Opremljena je nizom zanimljivih sadržaja, među kojima su atraktivna dječja igrališta, niz sadržaja za rekreaciju i igru, poput pedalina, suncobrani za plažu, ležaljki i slično, a za osobe s invaliditetom napravljen je spust u more te su staze prilagođene za njihovo lakše kretanje. Na plaži se nudi i zanimljiva gastronomska ponuda.

P6120104

 

 

Skip to content