Novosti


NA NEBESKIM LABIRINTIMA ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT GONGISTA „ZA MAJKU ZEMLJU“

Na humanitarnom koncertu gongista Hrvatske, pod nazivom „Za Majku Zemlju“, što je održan u  tematskom parku Nebeski labirinti u Gornjim Krmpotama, na850 metaranadmorske visine, uživalo je dvjestotinjak posjetitelja, među kojima su bili i brojni turisti koji ljetuju na Novljanskoj rivijeri. Sav prihod od koncerta namijenjen je za pošumljavanje područja u Selcu i Crikvenici koje je nedavno stradalo u požaru, kada je izgorjela gusta borova šuma, koja je bila stara više od jednog stoljeća.

 gongovi3

Na koncertu je nastupilo devet certificiranih gong svirača  na planetarnim gongovima Sunčevog sustava starih više od pet tisuća godina, Šamanskim  bubnjevima, Shruti box-u, Tibetanskim zdjelama i ostalim starodrevnim instrumentima. Organizator koncerta je Udruga za unapređenje kvalitete života „Amor“, čija predsjednica, Ingrid Karačić Butorac, kaže kako je dogovorila sa Šumarijom Crikvenica nabavku sadnica bora, koje će, nakon sanacije terena,biti posađene na opožarenim površinama, u čemu bi sudjelovali i učenici jedne crikveničke osnovne škole. U tom cilju nastavila je s prikupljanjem sredstava za kupnju sadnica bora, a nakon završetka akcije, u konačnici će se znati s koliko sredstava raspolaže udruga za kupnju sadnica i pošumljavanje opožarenog područja.

Inače, deset Nebeskih kamenih labirinata novi je ovogodišnji turistički proizvod Novljanske rivijere. Labirinte je složila Ingrid Karačić Butorac, a dosad ih je posjetilo više od tisuću posjetitelja. Nebeski labirinti povezani su s astronomskim i kozmičkim obrascima i imaju pozitivna djelovanja na okolinu te stvaraju ravnotežu u tijelu samog planeta Zemlje. Ljudi ih koriste kao jedan od načina povratka k sebi, oni su sredstvo istraživanja svojega mjesta pod Suncem. Česta hodanja kroz labirinte potiču pozitivne promjene na svim nivoima, pomažu u poboljšanju tjelesnih i zdravstvenih problema , odnosima s drugim ljudima, psihološkim problemima te poslovnim i materijalnim odnosima. Posjetitelji tako hodaju labirintima ljubavi, slobode, preobrazbe, života, osjećaja, moći, energije, povezanosti i Ganešovim labirintom.  

Skip to content