Novosti


NA NOVLJANSKOJ RIVIJERI SRPANJ I KOLOVOZ PREPUNI KULTURNIH, ZABAVNIH I SPORTSKIH DOGAĐANJA

Na Novljanskoj rivijeri srpanj i kolovoz prepuni su kulturnih, zabavnih i sportskih događanja, tako da će mnogrobrojni turisti i gosti te Novljani, i ove , kao i prethodnih godina, moći, svatko prema svojem afinitetu, izabrati nešto za sebe. Ljetne priredbe, koje se održavaju gotovo svakog dana u Novom Vinodolskom te i u mjestima Novljanske rivijere i zaleđa, počinju tradicionalnim Velikim međunarodnim karnevalom, koji će se ove godine održati u jednom danu, u subotu navečer, 5. srpnja, na ulicama i trgovima Novog Vinodolskog. Očekuje se više od dvije tisuće mašakaranih sudionika u 49 grupa te dvadesetak tisuća gledatelja.

KAR4V

Tijekom mjeseca srpnja održat će se i tri festivala – Adriatica folk festival (11. srpnja) u centru  Novog te 4. Međunarodni festival klasične glazbe – koji će 16. srpnja biti svečano otvoren na romantičnoj Precrikvi u Starom gradu, a nastavlja se 23. i 30. srpnja  te 6., 13. i 20. kolovoza, dok se Novi music festival održava 20. srpnja na Precrkivi, koncertom Jose Butorca.

zeljak12

U Srićinoj kući bit će održano se nekoliko glazbeno – književnih večeri, a u Gradskoj galeriji Turnac 11. srpnja otvara se izložba Ivone Vrbanec, slike i objekti, a 25. srpnja izložba slika Ivana Balaževića.

 U Velebitskom kanalu održat će se regate 12. i 13. srpnja – krstaš open, a na Frankopanskom trgu 14. i 15. program pod nazivom Domaće je najbolje. Trinaestog srpnja Klenovica će proslaviti blagdan svoje zaštitnice sv. Margarete, petnaestog srpnja Ledenice slave svoju zaštitnicu Majku Božju Karmelsku, Povile će svoju zaštitnicu  sv. Mariju Magdalenu proslaviti 22. srpnja, a Krmpote blagdan sv. Jakova 25. srpnja.

lopar1

Tradicionalni turnir u malom nogometu održat će se 18., 19., 20. i 27. srpnja na igralištu malih sportova ispred OŠ Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom, a turnir veterana u malom nogometu 25. srpnja.

Ribarske i hrvatske večeri te magic show, održavat će se na teresi Vrtić. U centru Novog predstavit će se Gimnastičarska ekipa iz Danske 10. srpnja, Open air cinema  na gradskoj plaži 21. i na otočiću sv. Marin 28. srpnja te Bascet tour 24. srpnja na Trgu Ivana Mažuranića. Noć vina u Pavlomiru održava se 26. srpnja, a Jägermeister Adriatic tour 30. srpnja.

Kolovoz je također perpun kulturnih, zabavnih i sporstkig događanja, a među najzanimljivijim je Ružica Vinodola od 14. do 16. kolovoza.

Skip to content