Novosti


NA PREDJELU PAVLOMIR ODRŽANA ZAJEDNIČKA VATROGASNA POKAZNA VJEŽBA GAŠENJA POŽARA OTVORENOG PROSTORA

desan1

Na predjelu Pavlomir u Novom Vinodolskom održana je zajednička vatrogasna pokazna vježba gašenja požara otvorenog prostora, u kojoj je sudjelovalo 140 vatrogasaca s područja Primorsko – goranske županije i jedna vatrogasna postrojba iz Senja iz Ličko – senjske županije s 25 vatorgasnih vozila te zračne snage RH, odnosno interventna helikopterska postrojba PGŽ za prenošenje kruške s vodom do požarišta. 

desan2

Vježba je organizirana s ciljem provjere usklađenog djelovanja vatrogasnih postrojbi za gašenje požara  u provedbi Programa aktivnosti Vlade Republike Hrvatske za 2015. godinu, provjere Plana operativnog djelovanja vatrogasnih snaga za VII požarno područje Crikvenica – Vinodol, VIII požarno područje  Bakar – Kostrena – Kraljevica, XII požarno područje Rijeke, XIII požarno područje otoka Krka i VI požarno područje  Fužine – Mrkopalj i osposobljavanja vatrogasne postrojbe  sezonskih vatrogasaca  te Plana operativnog djelovanja vatrogasnih postrojbi u periodu povećane opasnosti od nastanka i širenja požara za posebno ugrožena područja Primorsko – goranske županije.

desan5

Vježbu je organizirala Vatrogasna zajednica Primorsko – goranske županije, čiji su je predstavnici nadzirali s područja Guč, poviše Pavlomira, a županijski vatrogasni  zapovjednik Mladen Šćulac, nazonima je obajašnjavao postupke pri gašenju požara otvoenog područja.

Posebno zanimljiva bila je vježba helikopterskog desanta, kada se šesnaest vatrogasaca spustilo po konopu iz letjelice na mjesto simuliranih požara te kada je nakon toga helikopter na nogometnom igralištu podigao krušku s tisuću litara vode s kojom je gašen požar.

desan3

U vatrogasnoj pokaznoj vježbi sudjelovale su vatrogasne postrojbe iz cijele Primorsko – goranske županije, a vježbu su pratili predstavnici DD-a San Marino iz Novog Vinodolskog, DVD-a Bribir, čije su postrojbe također sudjelovale u vježbi te predstavnici Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine. Vatrogasci  s brojnim vatrogasnim vozilima bili su raspoređeni na širokom području Pavlomira.

desan7

Vježba je završena za jedan sat, uspješno je provedena, nakon čega je nastavljeno druženje sudionika vježbe kod vinograda Pavlomira. 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content