Novosti


NA PRVOJ MAŠKARANOJ ZABAVI U DOMU KULTURE U NOVOM VINODOLSKOM OKO TISUĆU SUDIONIKA

foto1

Na prvoj ovogodišnjoj maškaranoj zabavi, održanoj u subotu navečer (9. siječnja) u prepunom Domu kulture u Novom Vinodolskom bilo je oko tisuću sudionika, što maškaranih, što nemaškaranih, no svi su se odlično zabavljali do ranih jutarnjih sati.

maškare2

Osim najbrojnije grupe Novljanskih mesopustara, u goste su stigli sa svojim pratiljama Povilski mesopustari, Klenovarski maškaroni, a neizostavna je bila i grupa maškara iz Udruge za narodne običaje Zagon.

maškare3

Na otvorenje novljanskog Mesopusta i maškaranih zabava  2016. došli su i gosti iz Rijeke, koji već treću godinu dolaze na maškare u Novi Vinodolski, predvođeni Veselim oldtimerima, a bile su tu i poznate riječke grupe Lako ćemo i POM-F-RI.

maškare4

Glazbeni pozdrav dali su s pozornice “Prezident band”, kojeg čine svi dosadašnji predsjednici novljanskih mesopustarkih društava i grupa Trend, a ispred pozornice sve je pozdravila mesopustarska glazba “polak običaja i navade stare”. Pozdrav svima uputio je i Velo – Velibor Topolovec, koji je ispred Mesopustarskog društva Novi Vinodolski zadužen za maškarane tance.

maškare5

“Otvorenjem ovogodišnjih maškaranih tanci u Domu kulture u Novom vrlo smo zadovoljni, jer je zabava privukla ogroman broj posjetitelja. Prvi je tanac najavio da će Dom kulture i ove godine biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a da će to biti tako već i iduću subotu garantiraju najavljene grupe – od domaćih grupa u Domu će biti Udruga prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola i Udruga 51+, a doći će i Ledenički maškaroni. Kao gosti najavljeni su Gornji kraj Crikvenica, Barilac – Tribalj i Selačka mantnjada. Početkom mesopusta i običajnog dijela (21. siječnja 2016.) očekuje se i sve veći broj domaće publike – kazao je Velibor Topolovec.

maškare6 

Skip to content