Novosti


NA RIVIJERI NOVI VINODOLSKI INTENZIVNE PRIPREME ZA TURISTIČKU SEZONU

P6180125

Rivijera Novi Vinodolski intenzivno priprema nadolazeću turističku sezonu, kako bi turistima koji će svoj odmor tu provoditi, boravak bio što ljepši, zanimljiviji i sadržajniji. Očekuje se da će ovogodišnja sezona nadmašiti rekordnu sezonu 2015. godine, kada je ostvareno više od 550 tisuća noćenja ili osam posto više nego 2014. godine. Prvi gosti očekuju se već za Uskrs i stoga su aktivnosti Turističke zajednice usmjerene na pružatelje usluga gostima – odnosno na turističke agencije, iznajmljivače, hotelijere i udruge.

Turistička zajednica svake godine, pa tako i ove, potiče odlazak turističkih agencija, hotelijera i predstavnika kampova i workshopove na turističke sajmove te sufinacira izradu kataloga i web stranica, čime najizravnije pomaže svima koji pune svoje kapacitete, među kojima značajnu ulogu imaju i privatni iznajmljivači.

zeljak117

Novljanska Turistička zajednica će pružiti pomoć iznajmljivačima u logiranju na informacijski sustav za prijavu i odjavu gostiju – eVisitor. Naime, iznajmljivači u TZ trebaju preuzeti korisničko ime, lozinku, TAN tablicu za registraciju,  a sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu, a ako se dolazi u ime nekog drugog potrebna je punomoć i osobna iskaznica iznajmljivača. Za one koji nemaju informatičku opremu, TZ će u svojem TIC-u osigurati računalo i iznajmljivači će samostalno moći prijavljivati svoje goste na eVisitor. Osim toga, i turističke agencije će moći prijavljivati goste za iznajmljivače koji se kosite određenom agencijom, ali i ti iznajmljivači  će morati preuzeti eVisitor – ističe Vladimir Butković, direktor Turističkog ureda TZ Grada Novi Vinodolski. 

ZELJAK32

Osim što se uređuju javne, parkovne i zelene površine te plaže, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski na svojim web stranicama objavila je natječaj za prijavu suvenira koji će biti označeni suvenirom iz Novog Vinodolskog. Suvenir bi trebao predstavljati odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno – povijesnog ili kulturnog naslijeđa Grada Novi Vinodolski, odnosno prezentirati njegovu materijelanu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu. Natječaj je otvoren do 15. travnja 2016. godine. Natječaj, uz utvrđene kriterije, daje prednost suvenirima koji na različite načine interpretiraju kulturne, kulturnološke i turističke vrijednosti Grada Novog Vinodolskog, uzimajući u obzir njegovo povijesno naslijeđe i pomorsku tradiciju, bogatstvo arhitektonske i kiparske baštine te posebnost prirodnih ambijenata.

Najoriginalnije suvenire s novljanskim motivima odabrat će stručno povjerenstvo, a Turistička zajednica će objaviti katalog prispjelih radova i organizirati izložbu odabranih suvenira te postaviti stalni postav u Turističko – informativnom centru.

P6180114

Osim toga, Turistička zajednica je uputila Javni poziv udrugama za dodjelu sredstava putem pokroviteljstva, (su)financiranja manifestacija i drugih događanja od općeg značaja za Turističku zajednicu Grada Novi Vinodolski, odnosno za kulturne, sportske, zabavne, odgojno – obrazovne, ekološke i druge manifestacije i događanja koja su međunarodnog, državnog, regionalnog ili područnog karaktera. Prijave za manifestacije se mogu podnositi do 30. ožujka 2016. U proračunu TZ za ovu godinu osigurano je 100 tisuća kuna za manifestacije, s tim da se po manifestaciji može dobiti od tisuću do 30 tisuća kuna. Prijaviti se mogu oni koji su upisani  u Registar udruga te koje su uredno ispunile obveze iz prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz proračuna TZG i drugih izvora, a prijave se podnose isključivo na propisanim obrascima, a  dostupni su u TZ ili na mrežnoj stranici Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski: www.tz-novi-vinodolski.hr
zeljak30

Uz to, i ove godine nastavlja se projekt turističke kartice koji zajedno provode tri susjedne turističke zajednice – TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice i TZ Vinodolske općine, čime se omogućuju gostima  koji su prijavili svoj boravak popusti od 10 posto na izletničke programe, ulaznice u muzeje i atrakcije, restorane te autohtone suvenire. Tim projektom se želi povećati izvanpansionska potrošnja, povećati interes za dodatne sadržaje kulturno – povijesnih atrakcija te promovirati ponudu rivijere. Putem turističke kartice turističke zajednice istražuju profil gosta i prilagođavaju ponudu prema njemu na osnovi ankete koju ispunjava gost prilikom preuzimanja kartice. Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog poziva sve sve zainteresirane za projekt “Turistička kartica Rivijere Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol” da se do 1. travnja 2016. jave lokalnoj TZ za dodatne informacije.    

Skip to content