Novosti


NA TRADIOCIONALNOM OCJENJIVANJU VINA – APSOLUTNI POBJEDNICI BORIS MATAIJA I DANIJEL RISTIĆ

DSC00021 Large

 

U organiuzaciji Udruge prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola u Novom Vinodolskom je održano tradiocionalno ocjenjivanje vina novljanskih vinara. Na ocjenjivanje je bilo prijavljeno 30 uzoraka vina i to 19 bijelih, 9 crnih, 1 roze i 1 pjenušac.

Apsolutni šampioni za ovu godinu su Boris Mataija sa svojom graševinom i Danijel Ristić sa merlotom. Njihova vina su ocijenjena s visokih 19,6 ( bijelo) i 19,7 (crno) bodova. Vino roze Josipa Tomića ocijenjeno je zlatnom diplomom, a pjenušac srebrnom. 

pobjednici

 

Pobjednici Boris Mataija i Danijel Ristić

 

Zlatne diplome za bijela vina dobili su Boris Mataija, Andrija Breški, Željko Blažeković, Željko Šostarić (2) i Zlatko Juranić. Srebro su kod bijelih vina dobili Miljenko Manestar, Mladen Gržetić, Miljenko Blažević, Vladimir Plješa i Vinko Rubčić, dok su brončanu diplomu dobili Marinko Bursač, Goran Tonković, Zdenko Švast i Zoran Krišković. Ostala vina su ostala ispod crte.

Zlatne diplome za crna vina osvojili su Danijel Ristić, Josip Tomić i Miljenko – Vedran Blažević, srebrne Nikica Rubčić i Vinko Rubčić, a brončanu Martin Rubčić. Ostala vina ostala su ispod crte.

Vina je ocjenjivala komisija u sastavu: Patricia Sandalj Rumac, Marija Stan Kolar i Miroslav Palinkaš. Nakon ocjenjivanja generalna ocjena je da vinari iz godine u godinu napreduju i da se u Novom Vinodolskom proizvode i piju sve kvalitetnija vina, na ponos Vinodola i Grada Novog Vinodolskog.

komisija

 

Komisija Miroslav Palinkaš, Patricia Sandalj Rumac i Marija Stan Kolar (Dinko Palinkaš stoji)

 

Sudionicima natjecanja i ocjenjivačkoj komisiji, zahvalili su te čestitali najboljima predsjednik Udruge “Ružica Vinodola” Željko Šostarić Fumić i tajnik udruge Velibor Topolovec. Nakon ocjenjivanja nastavljeno je tradicionalno druženje vinara i članova udruge.

 

 

 

Skip to content