Novosti


Nacionalno natjecanje ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa u Novom Vinodolskom

Nacionalno natjecanje ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa održat će se 22. rujna 2018. godine u Novom Vinodolskom. Otvorenje natjecanja bit će na Trgu Ivana Mažuranića s početkom u 10 sati, a samo natjecanje počinje u 11 sati i odvijat će se na Obali kneza Branimira.
Na natjecanju sudjeluje devet ekipa prve pomoći iz gradskih društava Crvenog križa Buje, Donja Stubica, Koprivnica, Osijek, Solin, Split, Vinkovci, Zadar i Zagreb.
Ekipa prve pomoći Gradskog društva Crvenog križa Zagreb natjecat će se izvan konkurencije obzirom da je Društvo Crvenog križa Zagreb ovogodišnji domaćin Nacionalnog natjecanja.

Nacionalno natjecanje ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa obuhvaća provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći koja će se ove godine provjeravati na sedam radnih pozicija s realističnim prikazom ozljeda unesrećenih osoba.
Osim provjere primjene prve pomoći u edukaciji i praksi na području Republike Hrvatske, svrha natjecanja je i promoviranje važnosti poznavanja pravilnih postupaka prve pomoći među volonterima Crvenog križa, ali i u općoj javnosti.
Poznavanjem i pravilnom primjenom postupaka prve pomoći doprinosi se sigurnosti i osnaživanju pojedinaca i zajednice za lakše prevladavanje štetnih posljedica nesreća i bolesti.

Napomena: U slučaju iznimno loših vremenskih prilika, otovorenje će biti održano u Domu kulture, a natjecanje u prostoru OŠ Ivana Mažuranića.

Skip to content