Novosti


Nadolazeći vikend u znaku Međunarodnog ljetnog karnevala

Još od 1993. godine prvi vikend u mjesecu srpnju Novi Vinodolski svoja gradska vrata otvara maškarama i privremeno prepušta vlast Ljetnom karnevalu za čiju organizaciju su se pobrinuli TZ Grada Novog Vinodolskog i Grad Novi Vinodolski.

Već tradicionalno tih dana nema mjesta ozbiljnim licima i natmurenim pogledima, osmijeh se poput zaraze širi cijelim gradom.

Otvaranje karnevala započinje prvi petak u mjesecu srpnju Dječjim karnevalom, dječjom maškaranom povorkom koja svake godine izmami osmijehe na dječja lica.

Nakon vesele maškarane povorke očekuje ih druženje uz glazbu i animacijske programe.

Naravno, nisu zaboravljeni ni odrasli. U subotu kreće Velika maškarana povorka. Maškarana je to povorka u kojoj je sve dopušteno. Brojni gusari, Rimljani, vanzemaljci, razni likovi iz mašte ispune centar Novog Vinodolskog. Kreativnosti u izradi maski i alegorijskih kola ne nedostaje. Svatko želi ponesti titulu najbolje maske. Vedro raspoloženje ne prestaje ni nakon povorke. Slijedi zabava s glazbom na duž cijelog centra grada.

Stoga, svi su pozivani da poprate ovu veselu i šarenu ljetnu priču – Međunarodni ljetni karneval u Novom Vinodolskom koji će se održati 1. i 2. srpnja 2022. godine.

Na Dječjoj povorci u petak očekuje se oko 450 sudionika, a za mališane će osim povorke u centru grada biti organizirano bojanje i crtanje lica, žongler, modeliranje balona, vesele maskote i glazba, dok se na Velikoj povorci u subotu očekuje nešto manje od 1000 sudionika.  Za odličnu glazbu pobrinut će se grupe Trend i Insula.

Skip to content