Novosti


NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO MILJENKU ŽANIĆU

Gradsko vijeće Grada Novog Vinodolskog, na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici, održanoj 27. prosinca 2013., prihvatilo je rebalans proračuna za 2013. godinu, što je obrazložio Zoran Tomić, pročelnik Upravnog odjela za financije. Proračun se planiranih 48.468.395 kuna smanjuje za nešto više od šest milijuna kuna i li 12,48 posto n 42.421.000 kuna. Najvažnija poruka rebalansa je da je od prodaje imovine ostvareno pet milijuna kuna čime je smanjen manjak iz prethodnih godina za jednu trećinu odnosno od 35 posto.

zeljak132

U sklopu proračuna, prihvaćeni su i III: Izmjene i dopune Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2013., II. Izmjene Programa održavanja komunalnih objekata i uređaja za 2013., II. Izmjene Programa građenja komunalnih vodnih građevina za 2013. godinu. Vijećnici oporbenog SDPa-, njih četvero, glasovali su protiv svih tih dokumenata, samtrajući da je šproračun bio nerealan i predizborni, što je opobvrgnuo gradonačelnik Oleg Butković. Prije glasovanja postavljen je niz pitanja, na koja su odgovore dali gradonačelnik Oleg Butković i pročelnik Zoran Tomić.

zeljak130

Prihvaćena je Odluka o komunalnoj naknadi koju su obrazložili Zoran Tomić i gradonačelnik Oleg Butković. Prema odluci, uvodi se pet zona i primjenom utvrđenih koeficijenata došlo se do pravednijeg modela, budući da se stimulira gospodarstvo, neke poduzetničke djelatnosti, kvartovska trgovina i proizvodnja. Njima je komunalna naknada smanjena od 25 do 50 posto, a trgovački lanci i 0 zona plaćat će veću komunalnu naknadu.  Vijećnici SDP-a glasovali su protiv te odluke.

Kapetan duge plovidbe Miljenko Žanić dobitnik je ovogodišnje Nagrade Grada za životno djelo – jednoglasno je odlučilo Gradsko vijeće. Prijedlog je obrazložio gradonačelnik Oleg Butković, koji je i dao prijedlog. Nagrada će mu biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 3. siječnja 2014., povodom Dana Grada 6. siječnja.

zeljak131

U nastavku Vijeće je odlučivalo o imovinsko – pravnim pitanjima. U sklopu vijećničkih pitanja i prijedloga, Mihaela Jovanovića, SDP, zanimalo je zašto na dnevni red Gradskog vijeća nije stavljeno Izvješće Državne revizije, a odgovorio je gradonačelnik Oleg Butković da je Grad uputio žalbu na dio izvješća, a predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić najavio da će izvješće biti na sljedećoj redovnoj sjednici Vijeća. Saša Đujić, SDP, rekao je da je kao saborski zastupnik postavio pitanje resornom ministru vezano za gradnju marine u Novom Vinodolskom te da čeka odgovor o tome. Kazao je i to, ako se ne bude gradila marina, da treba popraviti lukobran u novljanskoj luci koji je u dosta lošem stanju i da na tome svi zajedno trebaju poraditi. Pitao je hoće li Grad sponzorirati međužupanijske susrete umirovljenika na proljeće u Novom Vinodolskom, a gradonačelnik je odgovorio da će se o tome raspravljati na kolegiju. Davor Dorić, HDZ, pitao je hoće li se napraviti rampa za prilaz DM-u kako bi osobe u invalidskim kolicima i majke s djecom u kolicima imale pristup toj trgovini, a odgovorio je gradonačelnik da postoje projekti za rampu, koja ulazi u Korzo hrvatskih branitelja i da će se naći neko rješenje za to. 

 

Skip to content