Novosti


Najava: 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara narednog će vikenda okupiti preko 700 glazbenika u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu

32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara središnja je manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja će tijekom vikenda 9. i 10. lipnja 2018. godine u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu okupiti najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske.

U subotu, 9. lipnja u 18.30 h svečani će mimohod sačinjen od 730 glazbenika iz 21 puhačkog orkestara najaviti bogati glazbeni program 32. puhačkog Susreta koji će u cijelosti biti besplatan za publiku. Orkestri sudionici svoj su nastup na 32. Susretu morali izboriti stručnom selekcijom u okviru 11 županijskih i regionalnih smotri na kojima je sudjelovalo 55 orkestara s više od 1800 glazbenika. U programu 32. Susreta sudjelovat će sljedeći orkestri D i B kategorije koncertnog programa:

 

D KATEGORIJA

Limena glazba „Sv. Martin“

Puhački orkestar KUD-a „Lira“, Kraljevec na Sutli

Dječji orkestar Puhačkog orkestra Zaprešić

Glazba Jakšić

Gradski puhački orkestar „Krešimir“, Kutina

Gradska glazba Našice

Gradski puhački orkestar Gospić

Puhački orkestar HKUD-a „Željezničar“, Zagreb

Općinska glazba Baška Voda

Pomladak Puhačkog orkestra DVD-a Stankovo

Puhački orkestar Daruvarskog Brestovca i Končanice

Puhački orkestar općine Domašinec

B KATEGORIJA

Limena glazba Vrbovec

Puhački orkestar DVD-a Domagović

Puhački orkestar grada Karlovca

Vodička glazba

Gradska glazba Zadar

Kulturno glazbeno društvo „Mosor“, Klis-Kosa

Puhački orkestar DVD-a Špičkovina

Limena glazba Dekanovec

Puhački orkestar „Lipa“, Tuhelj

Natjecateljski dio Susreta bit će održan u Novom Vinodolskom. Prvog dana nakon svečanog mimohoda, program će se odvijati od 19.30 h na otvorenoj pozornici na Frankopanskom trgu gdje će nastupiti orkestri D kategorije. Drugi dan Susreta obuhvatit će nastupe orkestara B kategorije u Domu kulture od 10 h. Za vrijeme trajanja natjecateljskog dijela Susreta, orkestri sudionici predstavit će se s revijalnim programom popularnih skladbi koncertima na gradskim trgovima u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu. Koncertni program orkestara na 32. Susretu obilovat će uz repertoarne klasike inozemnih skladatelja i obradama popularnih skladbi te djelima hrvatskih autora čija će izvedba jednom od orkestara donijeti nagradu Hrvatskog društva skladatelja. Orkestre će ocjenjivati stručno povjerenstvo u sastavu Ivan-Josip Skender, Vanja Lisjak i Miro Saje koji će dodijeliti nagrade zaslužnim orkestrima. Ekskluzivni sponzori 32. Susreta tvrtke Euro-Unit d.o.o. i Yamaha music Europe su za najuspješnije orkestre osigurali su vrijedne nagrade u obliku instrumenata i  glazbene opreme.

32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj koja ove godine obilježava 70 godina rada. Susret će biti održan pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, a uz potporu Ministarstva kulture RH i suorganizaciju Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice, te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica.

 

Letak

Skip to content