Novosti


Najava akcije „Solidarnost na djelu“ GDCK-a Novi Vinodolski

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski za vrijeme trajanja epidemije korona virusa (COVID-19) u kontinuitetu svaki mjesec dijeli pakete hrane socijalno ugroženim kućanstvima na području Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine.

„Tijekom mjeseca rujna podijelili smo pakete „Vaš dar za pravu stvar“ koje je osigurao HCK. Naše vrijedne volonterke Laura, Jasmina i Iva, s našom djelatnicom Zoranom, obišle su 35 obitelji od Sibinja do Drivenika.“ – ističe ravnateljica Vesna Đujić.

Njihove aktivnosti nastavile su se ovaj mjesec kroz  48. sabirnu akciju „Solidarnost na djelu“ kao zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa, pod sloganom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“. Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska  sredstva koja su namijenjena za najsiromašnije građane sa svrhom ublažavanja siromaštva i socijalne isključenosti.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski pozivaju sugrađane da se uključe u ovu humanitarnu akciju  svojim prilogom, odnosno kupnjom bonova zahvalnosti od volonterki. Bonovi su ovjereni žigom GDCK .

Uključivanje u akciju Solidarnost na djelu moguće je i putem uplata na žiro račun Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski otvorenog za potrebe ove akcije. Sve zainteresirane pravne i fizičke osobe u akciju se mogu uključiti do 30. studenog 2020. godine uplatom na:

IBAN: HR8523400091511094963

MODEL: 00

Poziv na broj: 48

OPIS PLAĆANJA: Solidarnost na djelu 2020.

Prikupljena financijska sredstva koristit će se za kupnju namirnica za božićne pakete hrane za socijalno ugroženo stanovništvo na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski, a 5% od ukupnog prihoda ove akcije bit će uplaćeno u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

„Zahvaljujemo sugrađanima na sudjelovanju u ranijim akcijama, a sudjelovanje i ove godine bit će još jedna potvrda visoke socijalne svijesti i empatije za ljude u nevolji.“ – zaključila je ravnateljica Đujić.

Skip to content