Novosti


NAJAVA: DAN CRVENIH HALJINA

Dan crvenih haljina – kampanja koju su pokrenuli HLZ i Hrvatsko neurološko društvo u svrhu podizanja svjesnosti o rizicima žena za moždani udar, upozorenja na ozbiljne posljedice zanemarivanja simptoma i potrebu promjena načina života. Svake godine moždani udar ubije dvostruko više žena nego karcinom dojke. Važno je biti svjestan čimbenika rizika te poduzeti odgovarajuće mjere koje smanjuju šanse za nastanak moždanog udara.

Dan crvenih haljina započeo je u Americi 2002. godine kako bi se podigla svijest žena o važnosti prevencije moždanog i srčanog udara. Ovaj dan karakterizira borbu žena o preuzimanju brige o vlastitom zdravlju budući da se većina moždanih udara može prevenirati zdravim stilom života, prepoznavanjem prisutnih čimbenika rizika, te njihovim liječenjem.

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski u suradnj is HLZ I Hrvatskim neurološkim društvom organizirao je predavanje, koje će se održati u petak, 7. veljače 2020. godine s početkom u 19 sati u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog, Trg Vinodolskog zakona 1.

Svoj dolazak potvrdite do sutra, 5. veljače na e – mail:[email protected] ili na mobitel 098 259 559

Skip to content