Novosti


NAJAVA: ENERGETSKA OBNOVA OBITELJSKIH KUĆA

Donošenje Izmjena i dopuna Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje 2014. – 2020. od strane Vlade Republike Hrvatske  preduvjet je za raspisivanje poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Raspisivanje Poziva predviđa se krajem prvog kvartala 2020. godine, a odnosit će se na postojeće obiteljske kuće, bez obzira na godinu izgradnje – osnovni uvjet je da budu zakonito izgrađene odnosno legalne. Mogućnost prijave ovisit će i o energetskom razredu zgrade. Na javni poziv moći će se prijaviti obiteljske kuće iz kontinentalne Hrvatske energetskog razreda D ili niže, odnosno obiteljske kuće iz primorske Hrvatske energetskog razreda C ili niže.  Je li obiteljska kuća svrstana u kontinentalnu ili primorsku Hrvatsku iskazano je na energetskom certifikatu zgrade.

Za financiranje provedbe ovog Programa u financijskom planu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osiguran je iznos od 142 milijuna kuna.

Više informacija o energetskoj obnovi obiteljskih kuća pročitajte na sljedećoj poveznici: https://mgipu.gov.hr/vijesti/uskoro-energetska-obnova-obiteljskih-kuca/10575.

Izvor: https://mgipu.gov.hr/

 

Skip to content